Antena 3 CNN Actualitate Ecaterina Andronescu: Examenul de Bacalaureat va cuprinde trei probe scrise

Ecaterina Andronescu: Examenul de Bacalaureat va cuprinde trei probe scrise

Ecaterina Andronescu: Examenul de Bacalaureat va cuprinde trei probe scrise
Sursa foto: Ecaterina Andronescu
01 Aug 2009   •   16:28

Sâmbătă a fost a treia zi de discuţii dintre reprezentanţii ministerului Educaţiei şi sindicaliştii din Învăţământ. Principalul subiect a fost noul pachet legislativ. Discuţiile de sâmbătă vin pe fondul anunţului privind introducerea noilor modalităţi de evaluare a elevilor din ciclul gimnazial şi liceal. Astfel, în noul proiect de lege, examenul de Bacalaureat va cuprinde trei probe scrise: una la limba română, obligatorie pentru toate profilele de studiu, a doua - matematică sau istorie, în funcţie de profil, şi a treia, la alegere dintre chimie, biologie sau fizică pentru profilul real şi psihologie, filozofie sau economie, pentru profilul uman.

Examenul va mai cuprinde şi o probă practică, prin care elevii vor trebui să îşi dovedească competenţele pe computer. Proba practică va fi susţinută de toţi elevii, excepţie făcând doar aceia care au terminat licee de informatică.

Noua formă a Bacalaureatului nu va mai cuprinde probele orale la limba română sau străină. În schimb, elevii vor putea obţine pe parcursul clasei a XII-a certificate de competenţă lingvistică pentru limba străină şi certificat de competenţe de comunicare pentru limba română.

De asemenea, ministrul Ecaterina Andronescu a declarat că ar vrea ca toate aceste modificări să intre în vigoare începând cu anul şcolar 2009 - 2010. Ministrul a precizat însă că intenţionează să supună proiectul de lege dezbaterii Parlamentului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ecaterina Andronescu
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close