Ecaterina Andronescu: Mă voi gândi la demisie, însă acum evaluez ce proiecte pot duce mai departe

14 Apr 2009   •   04:41
Ecaterina Andronescu: Mă voi gândi la demisie, însă acum evaluez ce proiecte pot duce mai departe

ecaterina andronescu

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat că va lua în calcul demisia din cauza rectificării bugetare care a tăiat din fondurile învăţământului, dar pentru acum va evalua ce proiecte poate continua cu banii disponibili.

"O să mă gândesc. Am o perioadă în care trebuie să fac nişte evaluări. Cu banii pe care îi am, ce proiecte pot să duc mai departe. Şi la momentul potrivit... dacă dumneavoastra mă forţaţi să spun acum, nu o să spun!", a declarat Andronescu la Realitatea FM, după ce s-a menţionat că un predecesor al ei la conducerea Educaţiei, Mircea Miclea, a plecat din minister din cauza lipsei de finanţare.

Ministrul a mai afirmat că, din cauza rectificării care a lăsat Educaţia fără peste 800 de milioane de lei, nu vor putea fi susţinute toate proiectele de investiţii. "Din ce avem acum ca resurse, nu îmi pun problema să nu îmi ajungă banii în perioada imediat următoare sau pentru salarii până la sfârşitul anului. Însă sistemul de învăţamânt are deschise peste 4.000 de şantiere: reparaţii în şcoli, şcoli noi, campusuri şcolare. Categoric că nu se mai pot susţine toate. Nu se mai pot susţine toate şi la nivelul de resurse la care ar fi trebuit să se susţină", a precizat Andronescu.

Ecaterina Andronescu şi reprezentanţii sindicatelor din educaţie au discutat, luni, cu preşedintele Traian Băsescu despre problemele învăţământului românesc, printre care descentralizarea sistemului preuniversitar, schimbarea şi regândirea curriculumului, precum şi salariile cadrelor didactice. La sfârşitul întâlnirii, liderul Federaţiei Alma Mater, Răzvan Bobulescu, a declarat că întrevederea nu a dus la niciun rezultat concret, scrie Newsin.

Şeful statului a precizat că părţile vor avea o nouă întâlnire după Paşte, care se va concentra pe discuţii asupra unui proiect al noii legislaţii privind educaţia, la care lucrează comisia prezidenţială condusă de Mircea Miclea.

Parteneri
x close