Ecaterina Andronescu - noul ministru al Educaţiei. Aceasta a depus jurământul

de L.D.    |    02 Iul 2012   •   16:48
Ecaterina Andronescu - noul ministru al Educaţiei. Aceasta a depus jurământul

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire a Ecaterinei Andronescu în funcţia de ministru al Educaţiei, informează Administraţia prezidenţială, scrie Mediafax.
   
UPDATE 18:15 - Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a depus, luni, la Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei.


La eveniment sunt prezenţi premierul Victor Ponta, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Vasile Blaga şi Roberta Anastase. De asemenea, sunt prezenţi membri ai Guvernului, precum şi consilieri din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, inclusiv Daniel Funeriu.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat luni, 2 iulie a.c., Decretul de numire în funcţia de ministru al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a doamnei Ecaterina Andronescu", informează Administraţia prezidenţială.
   
Preşedintele Traian Băsescu aprecia potrivit ca ministrul desemnat al Educaţiei Ecaterina Andronescu să depună la cabinetul premierului o declaraţie pe propria răspundere că în teza sa de doctorat nu a plagiat şi să se asigure că nu se află în stare de incompatibilitate.
   
Administraţia prezidenţială anunţa, în cursul dimineţii, că ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către Ecaterina Andronescu în funcţia de ministru al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va avea loc la Palatul Cotroceni, luni, 2 iulie, la ora 18.00.
   
Senatorul PSD Ecaterina Andronescu, nominalizată ca ministru al Educaţiei, a declarat, luni, întrebată despre faptul că preşedintele apreciază potrivit să depună o declaraţie că nu a plagiat, că ea nu a făcut niciodată acest lucru şi că întreaga sa carieră e construită pe muncă şi onestitate.


Întrebată dacă va exista vreun risc să se vorbească, la un moment dat, de plagiat în cazul său, ea a răspuns negativ. "Eu cred că trebuie să ne liniştim puţin şi să ne apucăm de lucruri care ard în şcoala românească. Vă asigur că acest lucru nu se va întâmpla în ceea ce mă priveşte", a declarat senatorul PSD.
   
Premierul Ponta a precizat, luni, referindu-se la solicitarea preşedintelui Băsescu, ca ministrul desemnat la Educaţie, Ecaterina Andronescu, să depună o declaraţie că nu a plagiat şi că nu este incompatibilă, că şefului statului îi place să întreţină scandalul la Educaţie şi că el nu marşează.
  
 

x close