Antena 3 CNN Actualitate Ecaterina Andronescu: „Nu trebuie să ceară premierul acordul când pleacă în vizită pentru că are un program de guvernare”

Ecaterina Andronescu: „Nu trebuie să ceară premierul acordul când pleacă în vizită pentru că are un program de guvernare”

Ecaterina Andronescu: „Nu trebuie să ceară premierul acordul când pleacă în vizită pentru că are un program de guvernare”
27 Apr 2018   •   19:29

Ecaterina Andronescu a declarat vineri că premierul nu trebuie să ceară acordul nimănui când pleacă în vizită. Ea a mai spus că declarația preşedintelui Iohannis, prin care îi cere demisia Vioricăi Dăncilă, este ”uşor războinică”.

”Am sentimentul că ceea ce părea o neînţelegere a devenit aproape un conflict, ori lucrul acesta, după părerea mea, trebuia să fie evitat. Până la urmă, Guvernul are competenţele lui, nu trebuie să ceară premierul acordul când pleacă în vizită pentru că are un program de guvernare, iar vizitele le face pentru rezolvarea proiectelor din programul de guvernare şi cred că nici nu foloseşte nimănui această declaraţie uşor războinică a preşedintelui. De aceea îndemnul meu este la înţelepciune şi la înţelegere pentru că există o responsabilitate şi a guvernului şi a preşedintelui în guvernarea ţării, iar românii aşteaptă de la noi să guvernăm bine ţara”, a spus, Ecaterina Andronescu.

Fostul ministrul al Educaţiei a adăugat că preşedintele şi premierul trebuie să se aşeze la aceeaşi masă pentru că a nu da senzaţia ”instabilităţii politice” de care nu este nevoie, cu atât mai mult în anul Centenar.
 

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close