Antena 3 CNN Actualitate Ecaterina Andronescu - propusă la Educaţie. Vezi declaraţiile premierului

Ecaterina Andronescu - propusă la Educaţie. Vezi declaraţiile premierului

Ecaterina Andronescu - propusă la Educaţie. Vezi declaraţiile premierului
29 Iun 2012   •   14:53

Premierul Victor Ponta a anunţat că va înainta Preşedinţiei propunerea de numire a Ecaterinei Andronescu în postul de ministru al Educaţiei, în condiţiile în care interimatul lui Liviu Pop la conducerea ministerului expiră.

Mai mult, premierul Victor Ponta a declarat că s-a adoptat în mod oficial finalizarea principalelor decizii privind bugetul 2014-2020. De asemenea, acesta a declarat că 120 de miliarde de euro vor fi afectate pentru creşterea economică şi crearea a noi locuri de muncă.

"120 de miliarde de euro vor fi afectate în perioada următoare pentru creştere economică şi crearea de noi locuri de muncă. România poate deja să înceapă să beneficieze de garanţii pentru proiecte din partea Băncii Europene. "

"S-a trecut la posibilitatea de a transfera bani de la un program operaţional la altul, astfel nu vom pierde bani şi vom putea lua fonduri de la un program operaţional de unde am putea să îi pierdem, la unul unde îi putem investi. Sunt bani pe care îi păstrăm, nu îi pierdem."

Premierul Victor Ponta a declarat, la Bruxelles, că îl va informa pe preşedintele Traian Băsescu despre concluziile reuniunii Consiliului European şi că se va adresa Parlamentului, luni sau marţi, într-o sesiune extraordinară, pe această temă.
   
"Am luat decizia de a ruga şi a solicita Parlamentului ca, săptămâna viitoare, poate chiar luni sau marţi, într-o sesiune extraordinară, să îmi permită să mă adresez Parlamentului pentru a prezenta concluziile acestei reuniuni şi pentru a începe împreună o colaborare Guvern-Parlament, să luăm măsurile legislative şi administrative necesare pentru a putea beneficia de Pactul de creştere economică aprobat la nivelul UE. Îl voi informa pe preşedintele României asupra tuturor problemelor discutate şi cred că am reprezentat cât am putut de bine România la aceste discuţii, iar rezultatele acestui Consiliu European pentru România sunt pozitive şi mult mai bune poate decât am fi crezut la începutul discuţiilor", a spus Ponta.


×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close