Antena 3 CNN Actualitate Ecaterina Andronescu: România este o ţară cu multe inteligenţe (VIDEO)

Ecaterina Andronescu: România este o ţară cu multe inteligenţe (VIDEO)

Ecaterina Andronescu: România este o ţară cu multe inteligenţe (VIDEO)
Sursa foto: Ecaterina Andronescu
18 Aug 2009   •   12:17

Dezbaterile privind legile educaţiei au început, marţi, la Palatul Parlamentului, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc. Şedinţa nu a fost, însă, una lipsită de tensiuni.

PNL a anunţat, prin Varujan Vosganian, că nu participă la discuţii. Imediat a primit şi o replică dură din partea preşedintelui. Acesta a ţinut să le reamintească liberalilor faptul că au emis Ordonanţa de Urgenţă prin care creşeterile salariale ale profesorilor au fost suspendate.

A urmat apoi discursul preşedintelui. Şeful statului a vorbit despre nevoia de schimbare majoră a sistemului educaţional românesc.

Cum era firesc, de la dezbateri nu a lipsit ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Încă de la începutul discursului, aceasta a ţinut să precizeze faptul că nu trebuie să existe o abordare politicianistă faţă de educaţie.

Ecaterina Andronescu a subliniat apoi importanţa semnării Pactului pentru Educaţiei, la care a făcut referire şi preşedintele Băsescu.

"Îmi pare rău că domnul preşedinte nu mai este aici la masă, aş fi început prin a spune că am aplaudat semnarea Pactului pentru Educaţie. Primul deziderat al pactului nu a fost însă menţionat: finanţarea de 6% din PIB", a declarat aceasta, adăugând că "dacă beneficiază de finanţare, domeniul educaţiei are şanse să evolueze".

"România este o ţară cu multe inteligenţe", a mai afirmat ministrul Educaţiei.

Cât priveşte ideea dezbaterii în Parlament, Ecaterina Andronescu s-a declarat un susţinător al acesteia, întrucât "orice document este perfectibil".



Antena3.ro



×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close