Antena 3 CNN Actualitate Ecaterina Andronescu: Salariile profesorilor nu se micşorează şi nu vor fi disponbilizări (VIDEO)

Ecaterina Andronescu: Salariile profesorilor nu se micşorează şi nu vor fi disponbilizări (VIDEO)

Ecaterina Andronescu: Salariile profesorilor nu se micşorează şi nu vor fi disponbilizări (VIDEO)
Sursa foto: andronescu
29 Apr 2009   •   17:41

Salariile cadrelor didactice nu se micşorează spune ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Ele vor rămâne la valoarea la care sunt acum. Ministrul susţine că nu se pune problema nici de disponibilizări. Preşedintele Băsescu este şi el de părere că profesorii trebuie să-şi primească salariile la valoarea la care sunt acum. Sindicaliştii însă ameninţă cu proteste.

Reprezentanţii Cartel Alfa au anunţat că săptămâna viitoare vor decide ce formă de protest vor adopta împotriva măsurii adoptate de guvern, aceea de îngheţare a salariilor. Sindicaliştii au declarat că preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc vor avea probleme cu Educaţia.

Deşi a fost decisă îngheţarea salariilor iar bugetul ministerului Educaţiei a fost redus, ministrul Ecaterina Andronescu spune că salariile profesorilor nu vor scădea.

Şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, garantează că salariile de bază ale cadrelor didactice nu vor fi micşorate. Dacă, însă, la începutul anului se vorbise de o creştere a salariilor bugetarilor cu 5%, majorarea nu se mai acordă.
Aflat într-o vizită oficială în Croaţia, preşedintele Traian Băsescu a declarat că plata salariilor dascălilor este o prioritate.



Antena 3

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close