Antena 3 CNN Actualitate ECHINOCŢIUL DE PRIMĂVARĂ 2019. Când se termină oficial iarna și cum ne afectează acest fenomen

ECHINOCŢIUL DE PRIMĂVARĂ 2019. Când se termină oficial iarna și cum ne afectează acest fenomen

ECHINOCŢIUL DE PRIMĂVARĂ 2019. Când se termină oficial iarna și cum ne afectează acest fenomen
Sursa foto: foto: Pixabay.com
10 Mar 2019   •   09:49

ECHINOCŢIUL DE PRIMĂVARĂ 2019. Echinocțiul de primăvară va avea loc pe data de 20 martie.

ECHINOCŢIUL DE PRIMĂVARĂ 2019 Fenomenul are loc în timpul zilei de miercuri, la ora 23:58. Odată cu echinocțiul de primăvară în emisfera de nord începe primăvara din punct de vedere astronomic și durează aproximativ 92 de zile.

ECHINOCŢIUL DE PRIMĂVARĂ 2019 Este momentul în care Soarele, în mișcarea sa aparentă anuală, trece prin punctul de intersecție al eclipticii cu ecuatorul ceresc, ziua fiind egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ. Există două astfel de fenomene: echinocțiul de primăvară și echinocțiul de toamnă.

ECHINOCŢIUL DE PRIMĂVARĂ 2019 Cele două puncte de pe ecliptică, în care se află Soarele în momentul echinocțiului, se numesc puncte echinocțiale, fiind denumite punctul vernal și, respectiv, punctul autumnal. Astfel, în același moment, în emisfera sudică se produce echinocțiul de toamnă.

ECHINOCŢIUL DE PRIMĂVARĂ 2019 În emisfera sudică a Pământului, fenomenul este invers, acest moment marcând începutul toamnei astronomice, în regiunile polare, în emisfera nordică, începe lunga zi polară, iar în cea sudică începe noaptea polară, care vor dura, fiecare, câte 6 luni.

×
Subiecte în articol: iarnă fenomen
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close