Antena 3 CNN Actualitate Echipa Observator, în mijlocul evenimentelor de la Bruxelles. Imagini în exclusivitate cu vânătoarea de teroriști

Echipa Observator, în mijlocul evenimentelor de la Bruxelles. Imagini în exclusivitate cu vânătoarea de teroriști

Echipa Observator, în mijlocul evenimentelor de la Bruxelles. Imagini în exclusivitate cu vânătoarea de teroriști
Sursa foto: Foto captura Antena1
25 Mar 2016   •   19:25

Au fost explozii, un suspect a fost rănit şi arestat într-o operaţiune derulată acum câteva ore într-un cartier din Bruxelles, unde continuă vânătoarea de terorişti.

Un raid a avut loc în aceeaşi zonă noaptea trecută, iar o echipă Observator trimisă în Belgia a surprins întreaga desfăşurare de forţe. Sabina Iosub şi Dragoş Stoian au filmat chiar în cartierul în care teroriştii sinucigaşi de la aeroport s-au ascuns înainte de atentat.

Echipajele Poliţiei au sigilat, joi seara, o parte a cartierului Schaerbeek din Bruxelles. Raidul a început la nouă seara. În timp ce un elicopter survola zona, forţele speciale de intervenţie, sprijinite de vehicule blindate şi de armată, au ocupat străzile.

Şocaţi, localnicii au urmărit din stradă operaţiunea ca în filme. Printre ei, şi câţiva români. Spre miezul nopţii, operaţiunea încă nu se încheiase. Criminaliştii analizau şi confiscau obiectele găsite în apartamentul vizat în raid.

Războiul cu teroriştii a continuat şi în Franţa, prima ţintă a aceleiaşi celule islamiste. La periferia Parisului, poliţia a desfăşurat o operaţiune de amploare, după arestarea unui individ suspectat că pregătea un atentat terorist. Surse din poliţie afirmă că bărbatul era supravegheat de câteva săptămâni. În casă, anchetatorii au găsit explozibili şi substanţe toxice.

Presa belgiană scrie şi că atacurile de la aeroportul şi metroul din Bruxelles ar fi avut, iniţial, alt obiectiv. Teroriştii voiau să dea lovitura la un centru de cercetări nucleare. Pentru asta făcuseră şi filmări, în misiuni de recunoaştere. Planul s-a dat peste cap după arestarea lui Salah Abdeslam, implicat în atentatele din noiembrie de la Paris şi în cele de marţi din Belgia.

Sursa: Observator.

 

×
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close