Antena 3 CNN Actualitate Echipaj al Serviciului Ambulanţă Cluj, acuzat că a lăsat o tânără să moară în stradă

Echipaj al Serviciului Ambulanţă Cluj, acuzat că a lăsat o tânără să moară în stradă

Echipaj al Serviciului Ambulanţă Cluj, acuzat că a lăsat o tânără să moară în stradă
01 Noi 2008   •   10:49

Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă din judeţul Cluj este acuzat că a lăsat o femeie să moară în plină stradă, deşi ar fi putut să o salveze. Tânăra de 20 de ani a fost victima unui accident rutier. Până la sosirea SMURD-ului însă prin zonă au trecut medicii de la Ambulanţă, care, din spusele martorilor a oprit doar câteva secunde pentru că transporta alt pacient la spital. Fata a murit pe şosea.
Tragedia s-a petrecut vineri seară, în jurul orei 22.00, la ieşirea din localitatea Vâlcele. Şoferiţa de 20 de ani, care se afla în maşină cu părinţii ei, a pierdut controlul volanului şi s-a lovit de parapeţii care separă sensurile de mers. Martorii spun că, imediat după accident, în zonă şi-a făcut apariţia o salvare, care, cred ei ar fi salvat viaţa tinerei. Echipajul de pe ambulanţă a oprit să vadă care este starea victimei, însă nu i-a acordast nici măcar primul ajutor.
Cele trei victime au trebuit să aştepte intervenţia pompierilor şi a medicilor de la SMURD, dar medicii sosiţi nu au mai putut să salveze viaţa tinerei. Reprezentanţii serviciului de ambulanţă susţin însă că în maşină nu se afla decât şoferul, care transporta un pacient cu dializă. Conform regulamentului, acesta nu are voie să intervină în cazuri grave, cum a fost cel de faţă. În plus, salvarea nu era echipată decât cu targă şi un tub de oxigen.

Şi subsecretarul de stat în ministerul Sănătăţii, doctorul Raed Arafat le dă dreptate celor de la Serviciul de Ambulanţă de la Cluj. Ambulanţierul a chemat imediat la locul accidentului un echipaj SMURD şi unul de la descarcerare. La sosirea acestora, starea tinerei era deja destul de gravă, astfel încât medicii nu i-au mai putut salva viaţa. Conducerea Serviciului de Ambulanţă Cluj a demarat o anchetă internă, care urmează să stabilească exact împrejurările accidentului şi modul în care a avut loc intervenţia.

Antena 3

×
Subiecte în articol: accident rutier
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close