Antena 3 CNN Actualitate Eclipsa de Lună de pe 27 iulie, vizibilă și în România. Mariana Cojocaru, despre cum sunt influențate zodiile

Eclipsa de Lună de pe 27 iulie, vizibilă și în România. Mariana Cojocaru, despre cum sunt influențate zodiile

Eclipsa de Lună de pe 27 iulie, vizibilă și în România. Mariana Cojocaru, despre cum sunt influențate zodiile
Sursa foto: foto- captura Antena 3
24 Iul 2018   •   15:00

Cea mai lungă eclipsă de lună totală a secolului 21 va avea loc în noaptea de vineri spre sâmbătă şi va fi vizibilă şi din România, cu condiţia să fie senin, e informaţia de ultimă oră transmisă de Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Bucureşti.

Momentul care este considerat începutul eclipsei, intrarea în penumbră, se va produce vineri, la ora 20.14, când Luna se va afla sub orizont.

Pentru a observa eclipsa din noaptea de vineri spre sâmbătă nu este nevoie de un instrument astronomic, dar cei care posedă o astfel de unealtă sau un binoclu vor putea vedea fenomenul mai în detaliu. 

Mariana Cojocaru a explicat care sunt zodiile cele mai influențate de această eclipsă. 

„Este o eclipsă foarte importantă. E a patra eclipsă din acest an. A mai fost una pe data de 13 iulie, o eclipsă de soare, și va mai fi una pe 27-28 iulie, dar aceasta va avea ca punct de pornire Australia către America și va fi vizibilă și la noi, sper. Depinde de vreme. Dar, cu siguranță, vizibilă sau nu, ne va influența și pe noi. Își pune amprenta asupra destinelor noastre. Dacă e să privim perioada aceasta aglomerată, o să vă spun că o să avem și un Mercur în mișcare retrogradă în Leu. Vom avea și axa ce deschid nodurile karmice, adică nodul lunar nord și nodul lunar sud, Leu și Vărsător, iar toate împreună impun luarea de decizii, va trebui să tranșăm lucrurile care stau în coadă de pește și situațiile delicate de viață. 

Zodiile vizate de această eclipsă sunt Leul, Vărsătorul, Scorpionul și Taurul pentru că vorbim de o axă a zodiilor fixe. Vor fi vizați într-o oarecare măsură și Capricornii. Eclipsa de lună a fost asociată și cu Luna Neagră, care vizează sănătatea. Sfatul meu ar fi ca persoanele vizate să fie atente la toate presiunile care vor fi asupra lor. Mă refer la risc de accidente aviatice, pericole la care se expun, mulți merg la mare, la munte. Reflexele nu sunt prea bune în aceste perioade. Pot primi vise premonitorii, pot avea perioade în care încărcătura emoțională să fie foarte importantă și interesantă. Unii se pot îndrăgosti, alții se pot despărți. Unele zodii pot fi susținute foarte bine de această perioadă, ceilalți din contră”, a spus astrologul Mariana Cojocaru. 

×
Subiecte în articol: România eclipsa de Luna
Parteneri
Avertismentul unei bănci din România: ”Puteți rămâne fără bani!”
x close