Antena 3 CNN Actualitate Ecopolitic: Defrișări masive în Delta Dunării. Tăierile s-au făcut astfel încât să nu se vadă

Ecopolitic: Defrișări masive în Delta Dunării. Tăierile s-au făcut astfel încât să nu se vadă

Ecopolitic: Defrișări masive în Delta Dunării. Tăierile s-au făcut astfel încât să nu se vadă
Sursa foto: Foto: ecopolitic.ro
26 Mai 2016   •   14:29

Este scandal de proporţii în Delta Dunării din cauza defrişărilor masive. Potrivit ecopolitic.ro, în ultimele zile s-au tăiat copaci, deşi este perioadă de cuibărit.

Defrişările s-au făcut în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, în Comuna Crişan, pe Braţul Mila 23. Cei de la ecopolitic.ro mai scriu că tăierile au fost făcute astfel încât să nu se observe de pe canal. Copacii au fost tăiaţi în interior şi a fost lasată o perdea doar pe laturile locului.

Contactat telefonic la Antena 3, Ilie Muntean, primarul localității Crișan, a declarat că defrișările s-au făcut de către o companie subcontractată de Romsilva, iar copacii au fost duși la Tulcea. Este vorba de aproximativ o mie de metri cubi de lemn.

Ilie Muntean a mai spus că primăria nu a fost înștiințată și că nu a fost emis niciun fel de aviz pentru tăieri, mai ales în perioada aceasta, motiv pentru care defrișările au fost stopate.

”Nu am fost de acord pentru perioada pentru care s-a procedat la tăierea acestor plopi. Am făcut demersuri la rezervație și am reușit să stopăm aceste tăieri”, a spus primarul localității Crișan.

 

 

×
Subiecte în articol: Delta Dunarii
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close