Antena 3 CNN Actualitate Ecoturismul, business de criză. Cine sunt turiştii de la pensiunile eco

Ecoturismul, business de criză. Cine sunt turiştii de la pensiunile eco

Ecoturismul, business de criză. Cine sunt turiştii de la pensiunile eco
Sursa foto: Foto: infopensiuni.ro
03 Mar 2011   •   15:21

Când nimic nu mai merge pe timp de criză, soluţia salvatoare a investitorilor vine de la ecoturism. Operatorii de servicii ecologice spun că numărul turiştilor din ultimii doi ani nu s-a diminuat, iar pentru deschiderea sezonului din 2011 se aşteaptă să aibă pensiunile pline, potrivit Green Report.

Pentru a trage cât mai mulţi turişti, proprietarii care au făcut "investiţii verzi" ştiu că obţinerea certificatului pentru ecoturism este esenţială, mai ales pentru atragerea străinilor. Taxa de evaluare este de circa 180 euro, iar întregul proces durează cam două luni.

”Este o unealtă importantă de marketing, iar avantajele se observă mai ales pe piaţa externă, pentru că turiştii străini sunt foarte atenţi la acest aspect, iar la nivelul AER, aproximativ 80% din turişti sunt străini”, a declarat Bogdan Papuc, responsabil marketing şi comunicare la AER.

La noi, sistemul de certificare în ecoturism a fost introdus de Asociaţia de Ecoturism din România (AER) în 2006, fiind cunoscut pe plan internaţional ca unul dintre cele mai complete scheme de evaluare în ecoturism. În plus, sistemul este recunoscut la nivel european.
Pentru a primi certificarea, patronii de pensiuni trebuie să îndeplinească mai multe criterii de evaluare. Citeşte mai mult

×
Subiecte în articol: pensiuni
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close