Antena 3 CNN Actualitate Edilii de sector nu sunt de acord cu închiderea Bucureştiului

Edilii de sector nu sunt de acord cu închiderea Bucureştiului

După discuţia cu premierul Cîţu, edilii de sector spun că vor face tot ce este posibil pentru a evita acest scenariu.

Edilii de sector nu sunt de acord cu închiderea Bucureştiului
de Georgiana Adam    |    22 Mar 2021   •   17:06

În acest sens, primarii spun că vor fi intensificate controalele poliţiştilor pentru a verifica dacă măsurile actuale sunt respectate.

Reacţia primarului Sectorului 5

''Noi primarii de sector nu suntem de acord cu soluţia de închidere a Bucureştiului. Suntem pentru intensific acestor controale. Eu personal am spus să intensificăm, pentru că în zilele de weekend se întâmplă aceste focare. Am propus constituirea unor echipe mixte a Poliţiei Locale, DSP, Protecţia Consumatorului, pentru a face această munca de prevenţie'', a spus Cristian Popescu Piedone.

Reacţia primarului Sectorului 6

''Poliţia din Sectorul 6 şi sunt convins că şi din celelalte sectoare va fi mult mai atentă la modul în care se face termoscanarea din centrele comerciale. Vom fi mult mai atenţi pe tot ce înseamnă a dezinfecta acolo unde există foarte mult contact în relaţia cu publicul, dezinfectări care se întâmplă la nivelul STB, Metrorex. Se va crea cadru legislativ pentru suspendarea a celor baruri, restaurante, cluburi care nu respectă măsurile de distanţare socială. Nu vrem să le închidem, dar cu siguranţă vom suspenda activitatea a celor restaurante care nu respectă măsurile.

Reacţia primarului Sectorului 2

''Concluzia a fost că o să mergem pe impunerea respectării legii'', a spus Radu Mihaiu.

La şedinţa premierului cu primarii din Capitală au fost discutate, potrivit surselor Antena 3, o serie de măsuri pentru a reduce numărul de infectări din Bucureşti:

1. În weekend să se limiteze circulaţia la ora 18.00. După ora 18.00 se va putea circula doar cu declaraţie.

2. Poliţia Locală să aibă mai multă putere în această perioadă. Spre exemplu, dacă în weekend poliţia găseşte un bar, club deschis, unde este organizată o petrecere, să îl poată închidă. În prezent, Poliţia Locală nu are acest drept.

3. Mall-urile să aibă restricţii privind numărul de persoane din interior. Pentru moment nu s-a luat o decizie cu privire la acest număr.

4. Circulaţia, restricţionată pe timpul weekendului. Este vorba de o măsură mai drastică, un lockdown de weekend, în care circulaţia cetăţenilor să fie restricţionată.

Totodată, a mai fost discutată reducerea interacţiunii cetăţenilor cu autorităţile, iar oamenii să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze pentru tot felul de hârtii.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close