Antena 3 CNN Actualitate Ediţie de Weekend: Român despăgubit de CEDO cu 14.000 de euro

Ediţie de Weekend: Român despăgubit de CEDO cu 14.000 de euro

Ediţie de Weekend: Român despăgubit de CEDO cu 14.000 de euro
Sursa foto: Foto: VideoNews
18 Iul 2015   •   17:19

Un român va primi de la stat peste 14.000 de euro despăgubiri pentru că a fost bătut de poliţişti iar plângerea sa nu a fost investigată corespunzător, potrivit unei decizii a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

 
Reclamantul, Liviu Samachiţă, este un cetăţean americano-român, născut în 1956 şi care locuieşte la Fălticeni.
 
El s-a plâns că a fost atacat de poliţişti, pe 31 iulie 2008, când vizita un prieten la Galaţi. Când s-a întors la maşina sa, a găsit-o înconjurată de poliţişti şi maşini de Poliţie. Poliţiştii credeau că maşina fusese implicată într-un accident soldat cu rănirea unor pietoni.
 
Subiectul a fost dezbătut în ediţia de sâmbătă a emisiunii "Ediţie de Weekend", realizată de Andreea Stroe, la Antena 3. 
 
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a explicat că justiţia ar trebui să răspundă pentru astfel de cazuri, nu contribuabilul român.
 
"În America, îi pun cu mâinile pe maşină, nu îi mai întreabă nimic. Este problema judecătoriei şi nu ar trebui să plătească niciodată statul român, ci să plătească cei care au dat sentinţa aici. Aici, la noi, judecătorii dau orice soi de hotărâre. Şi nu plăteşte niciodată justiţia, plătim noi toţi."
 
"Eu am un copil care este poliţist şi îmi spune de cazuri când sunt înjuraţi, agresaţi. Are un ganglion de cinci ani de zile. Când e pe nedreptate, e pe nedreptate, dar când e pe dreptate, trebuia să plătească justiţia de aici, nu noi toţi", a explicat Lidia Fecioru. 
 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close