Antena 3 CNN Actualitate Ediție specială. Bombă neexplodată la Metrorex. Ce pericol îi pândește pe cei care călătoresc cu metroul

Ediție specială. Bombă neexplodată la Metrorex. Ce pericol îi pândește pe cei care călătoresc cu metroul

Ediție specială. Bombă neexplodată la Metrorex. Ce pericol îi pândește pe cei care călătoresc cu metroul
30 Oct 2016   •   23:11

Metrorex nu are asigurări de răspundere civilă pentru pagube produse călătorilor în caz de accidente sau incidente feroviare produse în activitatea de transport de călători pe liniile de metrou, cazuri în care compania ar putea fi pusă în situaţia de a plăti daune sau compensaţii civile unor persoane afectate, potrivit unui raport de audit al Curţii de Conturi, a dezvăluit Mihai Gâdea, duminică, la ”Ediție Specială”.

"Managementul Metrorex nu s-a implicat îndeajuns în aspectele privind achiziţia serviciile de asigurări de răspundere civilă pentru pagube produse călătorilor în caz de accidente/incidente feroviare produse în activitatea de transport de călători pe liniile de metrou, cazuri în care Metrorex ar putea fi pus în situaţia de a plăti daune/compensaţii civile unor călători afectaţi. De abia în anul 2013 au fost făcute demersuri concrete pentru achiziţionarea, de la o firmă de asigurări, a serviciilor de asigurare pentru călătorii transportaţi - în condiţiile în care, din anul 2010, Regulamentul de investigare a accidentelor şi a incidentelor feroviare aprobat prin HG nr. 117/2010, art. 13 lit. (h) prevedea obligaţia, în cadrul managementului siguranţei feroviare: 'Să ia toate măsurile necesare pentru acoperirea răspunderii sale civile în caz de accidente şi/sau incidente în timpul furnizării serviciilor de transport pe calea ferată sau pe reţeaua de transport cu metroul pe care le efectuează'', se menţionează în raportul de audit "Performanţa activităţii specifice desfăşurată de societatea comercială de transport cu Metroul Bucureşti - Metrorex SA în perioada 2010 - 2015'. 

La mai bine de un an de la raportul Curții de Conturi, problema încă există.

×
Subiecte în articol: metrou Metrorex asigurare
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close