Antena 3 CNN Actualitate Ediţie Specială. Inculpatul Sorin Blejnar, interesat direct de soarta Antena 3

Ediţie Specială. Inculpatul Sorin Blejnar, interesat direct de soarta Antena 3

Ediţie Specială. Inculpatul Sorin Blejnar, interesat direct de soarta Antena 3
08 Aug 2015   •   20:40

Sorin Blejnar. Alt personaj cu traseu interesant. A fost şef ANAF sub nasul căruia grupurile infracţionale furau în voie şi în mandatul căruia Antena 3 era supusă unor controale severe. Nu au găsit nimic domnii de la ANAF. În schimb, Blejnar este trimis acum în judecată.

Sorin Blejnar este judecat pentru sprijinirea unui grup infracţional şi evaziune fiscală cu produse petroliere. Iar prejudiciul adus statului este de 56 de milioane de euro.

Deşi Băsescu spunea că nu-l cunoaşte pe Blejnar, mai multe documente, care au ajuns pe masa judecătorilor după ce problemele fostului şef ANAF cu legea au ieşit la iveală, arată că cei doi vorbeau la telefon. Iar discuţiile erau mai mult decât instituţionale. În stenograma în care Blejnar îl sună pe Băsescu pentru a discuta despre datoria Rompetrol, adresarea fostului preşedinte nu este deloc oficială, ci una amicală.

Blejnar închidea ochii la ce făceau grupurile infracţionale pe care le-ar fi protejat, în schimb era foarte interesat de situaţia Antenei 3.

Sute de înregistrări cu discuţii între fostul şef al Fiscului, Sorin Blejnar, şi mai multe persoane, printre care şi fostul preşedinte Traian Băsescu, au dispărut din sediul DIICOT Braşov. Este vorba despre probe pe care procurorii nu le-au folosit în momentul în care l-au trimis în momentul în care l-au trimis în judecată pe Blejnar în dosarul Motorina, în 2012.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close