Antena 3 CNN Actualitate Educație Antivirușii avertizează că site-ul Ministerului Educației folosește calculatoarele pentru a mina criptomonede

Antivirușii avertizează că site-ul Ministerului Educației folosește calculatoarele pentru a mina criptomonede

Antivirușii avertizează că site-ul Ministerului Educației folosește calculatoarele pentru a mina criptomonede
Sursa foto: foto: Hotnews
31 Mai 2018   •   00:22

​Antivirusul Avira și AdGuard, o aplicație care blochează reclamele, avertizează că site-ul Ministerului Educației, www.edu.ro, folosește în prezent resursele computerelor de pe care este accesat pentru a mina criptomonede, potrivit testelor HotNews.ro pe mai multe PC-uri și browsere web. Dezactivarea aplicației AdGuard arată cum la accesarea site-ului www.edu.ro gradul de folosire a procesorului PC-ului urcă instant la 100%, lucru ce ar fi imposibil să se întâmple la accesarea unei simple pagini web, scrie Hotnews.ro.

Și pagina de LIVE a Antenei 3 a fost atacată

În seara zilei de 10 ianuarie 2018, secțiunea LIVE a site-ului televiziunii Antena 3 a fost atacată permițându-se utilizarea unui script de minat criptomonede, încărcat în urma unei breșe de securitate pe unul dintre serverele Antena3.ro, aflat în gestiune externalizată.

Problema a fost rezolvată în timpul nopții, la scurt timp după ce am aflat de existența ei.

Timp de câteva ore, site-ul a fost folosit de către autorii atacului pentru a face bani din criptomonede (Monero) prin exploatarea aproape de maximum a procesoarelor utilizatorilor.

Antena 3 S.A. a depus o plângere oficială la Poliția Română după ce pagina de live a site-ului antena3.ro a fost atacată de două ori de hackeri.

×
Subiecte în articol: Ministerul Educației
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close