Antena 3 CNN Actualitate Educație BACALAUREAT 2016. Elevii din ultimul an de liceu au susţinut proba orală la Limba Română

BACALAUREAT 2016. Elevii din ultimul an de liceu au susţinut proba orală la Limba Română

BACALAUREAT 2016. Elevii din ultimul an de liceu au susţinut proba orală la Limba Română
13 Iun 2016   •   16:31

BACALAUREAT 2016. Elevii din ultimul an de liceu au început luni examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, cu proba orală la Limba şi Literatură Română, cei mai mulţi dintre ei ieşind din sălile de examen mulţumiţi de subiecte.

BACALAUREAT 2016. La prima sesiune a examenului de Bacalaureat s-au înscris 137.444 de absolvenţi de liceu, prima probă fiind cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Elevii şi-au început dimineaţa cu emoţii, după susţinerea probei, cei mai mulţi dintre ei susţinând că testarea a fost mai uşoară decât se aşteptau.

BACALAUREAT 2016. "Am avut de explicat conţinutul de idei al textului, de făcut un eseu argumentativ pe care noi deja l-am făcut la clasă cam tot anul şi a fost foarte lejer. Trebuia doar să vorbim şi să înţelegem conţinutul textului, ca să răspundem cerinţelor. Anul ăsta am muncit foarte mult. Aşteptăm deja proba scrisă şi să primim rezultatele după. Am făcut tot anul antrenamente, teste, pregătiri, am învăţat şi nu cred că vor fi probleme", a declarat una dintre elevele de la Liceul Jean Monnet din Capitală.

BACALAUREAT 2016. Examenul de Bacalaureat continuă marţi şi miercuri cu proba orală la Limba Română, apoi cu testarea orală la limba maternă şi evaluarea competenţelor digitale, după care urmează examenul la o limbă străină. Probele scrise încep pe 4 iulie, rezultatele urmând a fi afişate pe 12 iulie.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close