Antena 3 CNN Actualitate Educație BACALAUREAT 2016. Simulare pentru elevii de clasa a XII-a. Ce subiecte au avut de tratat

BACALAUREAT 2016. Simulare pentru elevii de clasa a XII-a. Ce subiecte au avut de tratat

BACALAUREAT 2016. Simulare pentru elevii de clasa a XII-a. Ce subiecte au avut de tratat
Sursa foto: Foto: Freeimages.com / Arjun Kartha
07 Dec 2015   •   17:42
BACALAUREAT 2016. Astazi a avut loc prima proba din cadrul simularilor organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean din Iaşi, cu subiectele la limba română. Miercuri va avea loc proba la disciplina obligatorie a profilului, iar vineri proba la alegere.

BACALAUREAT 2016.  La profilul uman, la română a căzut la ultimul subiect poezia "Plumb lui George Bacovia. Elevii au avut de redactat în maxim 900 de cuvinte particularităţile simbolismului. Au avut de evidenţiat patru trăsături care fac posibilă încadrarea textului poetiv în simbolism, evidenţierea relaţiilor dintre ideile poetice şi limbajul artistic.

BACALAUREAT 2016.  La primul punct, elevii au avut de găsit sinonimele pentru două cuvinte date, la punctul doi de explicat rolul unei linii de pauză dintr-o frază dată, la cel de-al treilea punct de alcătuit două expresii care să conţină cuvântul „gând”, apoi de explicat tipul de perspectivă narativă, de precizat valenţele expresive ale utilizării propoziţiilor interogative şi exclamative din text, de precizat semnificaţia a două figuri de stil, de ilustrat două trăsături ale nuvelei şi de comentat în 100 de cuvinte o secvenţă dintr-un text dat.

BACALAUREAT 2016. La subiectul al II-lea, elevilor le-a căzut realizarea unui text de tip argumentativ de maxim 300 de cuvinte despre importanţa studiului epocilor literare pentru înţelegerea operei unui scriitor.

BACALAUREAT 2016. La profilul real, elevii de clasa a XII-a au avut la ultimul subiect modernismul, mai exact poezia „Testament” a lui Tudor Arghezi ori o poezie a lui Ion Barbu. La primul subiect, elevii au avut un text la prima vedere, un fragment din „Pădureanca”, de Ion Slavici.

BACALAUREAT 2016. La subiectul al II-lea, elevii au avut de scris un text de tip argumentativ despre impactul reţelelor de socializare asupra formării unui tânăr în societatea actuală, scrie ziaruldeiasi.ro.

×
Subiecte în articol: simulare bacalaureat bac2016
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close