Antena 3 CNN Actualitate Educație Universităţile pot verifica rezultatele la Bacalaureat ale candidaţilor

Universităţile pot verifica rezultatele la Bacalaureat ale candidaţilor

Ministerul Educaţiei a permis universităţilor din ţară accesul la Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România, pentru a facilita admiterea în sistem on-line.

Universităţile pot verifica rezultatele la Bacalaureat ale candidaţilor
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    06 Mai 2020   •   20:04

Astfel, universităţile pot verifica rezultatele obţinute de candidaţi la Bacalaureat şi se evită prezentarea fizică a acestora pentru înscriere.

Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Consiliul Naţional al Rectorilor, Sindicatul Alma Mater şi asociaţiile studenţeşti au stabilit cadrul de lucru pentru derularea activităţilor în sistemul universitar românesc, în contextul pandemiei COVID-19.

Potrivit Ministerului Educaţiei, reprezentanţii universităţilor din România, în baza autonomiei universitare, au propus organizarea parţială în sistem online a examenelor de semestru, de an şi de finalizare a studiilor.

În situaţii excepţionale, care impun prezenţa fizică a studentului, universităţile vor stabili şi comunica modul de desfăşurare a examenului, în condiţii de siguranţă pentru studenţi şi profesori.

În plus, Ministerul Educaţiei a permis universităţilor româneşti accesul la Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR) pentru a facilita procesul de admitere în sistem on-line în instituţiile de învăţământ superior.

Practic, universităţile pot verifica rezultatele obţinute de absolvenţii clasei a XII-a, în urma susţinerii examenului naţional de Bacalaureat, evitând, astfel, prezenţa fizică a candidaţilor la înscrierea pentru admiterea la facultate.

În acest fel, au fost eliminate o serie de proceduri birocratice pentru a eficientiza procesul administrativ.

×
Subiecte în articol: universitati candidati
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close