Antena 3 CNN Actualitate Educație Bani pentru elevi. Datele la care şcolile trebuie să dea bani copiilor pentru navetă, pe lunile noiembrie şi decembrie

Bani pentru elevi. Datele la care şcolile trebuie să dea bani copiilor pentru navetă, pe lunile noiembrie şi decembrie

Sumele dublate pentru naveta elevilor care învață în altă localitate decât cea de în care locuiesc vor trebui acordate de școli din această lună, în avans pentru luna decembrie, dacă copiii vor face cereri.

Bani pentru elevi. Datele la care şcolile trebuie să dea bani copiilor pentru navetă, pe lunile noiembrie şi decembrie
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    09 Dec 2022   •   14:15

Primirea banilor pemntru elevi se face în perioada 12-16 decembrie, potrivit Ordinului de ministru publicat în Monitorul Oficial joi seara. 

Pe data de 15 decembrie, aceleași școli vor face decontarea pentru luna noiembrie.

"Prin excepție de la prevederile alin. (2), pentru luna decembrie 2022, sumele forfetare se vor acorda în perioada 12-16 decembrie 2022 (...).

Prin excepție de la prevederile alin. (4), decontarea sumelor aferente lunii noiembrie 2022 se va face până la data de 15 decembrie 2022, pe baza documentelor justificative, luând în considerare pentru perioada 1—16 noiembrie tarifele prevăzute de Ordinul ministrului educației nr. 4.426/2021 privind aprobarea Metodologiei de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevii care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu, iar pentru perioada 17—30 noiembrie 2022, tarifele prevăzute în prezentul ordin", se arată în document.

În document apare că elevii vor face o solicitare scrisă la școală ce va fi înregistrată până la data de 10 a lunii curente, pentru luna următoare.

"Art. 5. - (1) Suma forfetară se acordă în avans de către unitățile de învățământ preuniversitar, la solicitarea scrisă a elevului, înregistrată la unitatea de învățământ până la data de 10 a lunii curente, pentru luna următoare, din care să rezulte localitatea de domiciliu în care locuiește elevul și distanța în kilometri pe care se deplasează până la unitatea de învățământ.

(2) Plata avansului pentru lunile februarie-decembrie se va efectua de către unitatea de învățământ în intervalul 25-28 al lunii curente, pentru luna următoare. Pentru luna ianuarie, plata sumelor forfetare se va face în primele 5 zile lucrătoare de la începerea cursurilor școlare", mai scrie în Monitorul oficial.

Suma aceasta forfetară lunară este de 60 de lei/lună pentru distanţe de până la 3 km. Pentru distanţele ce depăşesc 3 km, suma de 60 de lei/lună se suplimentează cu 6 lei/lună, pentru fiecare kilometru, până la maximum 342 de lei pentru 50 de km, prevede ordinul. 

Pentru distanţele de peste 50 de kilometri, calculul se va face similar, prin suplimentarea cu 6 lei/lună, pentru fiecare kilometru, conform documentului.

"Art. 3. - În cazul în care costul transportului este mai mare decât suma forfetară prevăzută la art. 2 alin. (1), aceasta poate fi majorată cu până la 100%, dar nu mai mult decât contravaloarea documentelor de transport prezentate de către elevii care solicită suplimentarea sumei forfetare. 

În acest caz, sumele se decontează pe baza documentelor de transport emise de operatorii de transport", se mai arată în document, potrivit edupedu.ro.
 

×
Subiecte în articol: bani elevi naveta navetă elevi
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close