Antena 3 CNN Actualitate Educație Calendar ÎNSCRIERE ȘCOALĂ 2019. Totul despre înscrierea la clasa pregătitoare

Calendar ÎNSCRIERE ȘCOALĂ 2019. Totul despre înscrierea la clasa pregătitoare

Calendar ÎNSCRIERE ȘCOALĂ 2019. Totul despre înscrierea la clasa pregătitoare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    23 Feb 2019   •   14:32

Calendar ÎNSCRIERE ȘCOALĂ 2019. 25 februarie 2019   Afișarea, la sediul unității de învățământ și al inspectoratului școlar și pe site-ul acestora, a programului de completare a cererilor tip de înscriere în învățământul primar.       

Calendar ÎNSCRIERE ȘCOALĂ 2019. 4 martie – 22 martie 2019    Completarea de către părinți, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, a cererilor-tip de înscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, zilnic, în intervalul orar 8,00-18,00 (luni-vineri).
Depunerea și validarea cererilor-tip de înscriere de către părinții care solicită înscrierea copiilor la școala specială.       

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare       

Calendar ÎNSCRIERE ȘCOALĂ 2019. 25 martie 2019    Procesarea,  de către comisia națională de înscriere a copiilor în învățământul primar (Comisia națională), a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere.        

Calendar ÎNSCRIERE ȘCOALĂ 2019. 26 - 27 martie 2019    Procesarea, la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse de părinți, a cererilor părinților care solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere. Admiterea sau respingerea cererilor acestora, la nivelul comisiei de înscriere din unitățile de învățământ, prin aplicarea criteriilor generale și specifice de departajare și validarea de către consiliul de administrație al unității de învățământ a listei candidaților admiși în această fază. Marcarea, în aplicația informatică, a cererilor – tip de înscriere pentru candidații admiși în această fază.        

Calendar ÎNSCRIERE ȘCOALĂ 2019. 28 martie 2019    Procesarea  de către Comisia națională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la o altăunitate de învățământ decât școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri și care au exprimat în această fazăopțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție.        

Calendar ÎNSCRIERE ȘCOALĂ 2019. 29 martie 2019    Afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar și al unităților de învățământ a candidaților înmatriculați, a numărului de locuri rămase libere și a listei copiilor neînscriși după prima etapă.        

Calendar ÎNSCRIERE ȘCOALĂ 2019. A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare       

Calendar ÎNSCRIERE ȘCOALĂ 2019. 1 aprilie 2019    Comunicarea, prin afișare la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborată de inspectoratul școlar.
Informarea Ministerului Educației Naționale de către comisia județeană/a municipiului București, cu privire la procedura specifică de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, în etapa a doua.       

Calendar ÎNSCRIERE ȘCOALĂ 2019. 2 aprilie – 8 aprilie 2019    Depunerea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.
Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.       

Calendar ÎNSCRIERE ȘCOALĂ 2019. 8 aprilie  -10 aprilie 2019    Procesarea, la nivelul unităților de învățământ, a cererilor-tip de înscriere depuse de părinți, aplicând procedura specifică elaborată de inspectoratul școlar, pe baza criteriilor generale  și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile.
Completarea, în aplicația informatică, a datelor din cererile – tip de înscriere pentru candidații admiși în această etapă.       

Calendar ÎNSCRIERE ȘCOALĂ 2019. 11 aprilie 2019    Afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.       

Calendar ÎNSCRIERE ȘCOALĂ 2019. 12 aprilie –  19 aprilie 2019   Centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar a  cererilor părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ. Soluționarea de către inspectoratul școlar a oricărei alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educațional al copilului.

×

ȘTIRI

Raed Arafat despre planurile României pentru blackout

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close