Antena 3 CNN Actualitate Educație Câţi bani primesc profesorii asistenţi şi corectori la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat în 2023

Câţi bani primesc profesorii asistenţi şi corectori la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat în 2023

Potrivit ordinului prin care sunt aprobate normele de plată a personalului din comisiile desemnate în cadrul examenelor naţionale, acestea sunt sumele cu care vor fi plătiţi profesorii asistenţi şi corectori care corectează lucrările de la Evaluare Naţională şi Bacalaurat în 2023.

Câţi bani primesc profesorii asistenţi şi corectori la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat în 2023
Sursa foto: Pexels.com
de Georgiana Adam    |    19 Mai 2023   •   15:21

În conformitate cu ordinul prin care sunt aprobate normele de plată a personalului din comisiile desemnate în cadrul examenelor naţionale, profesorii asistenţi la Evaluarea Naţională şi la examenul de Bacalaureat 2023, vor primi cu opt lei mai mult, comparativ cu anul 2022.

Aşadar, potrivit ordinului de ministru, un profesor asistent la Evaluarea Națională 2023 va lua 118 de lei pe zi. În 2022, aceluiaşi profesor asistent îi reveneau 110 lei pe zi.

În ceea ce priveşte un profesor supraveghetor la Bacalaureat, în 2023 aceasta va lua 128 de lei pe zi, în timp ce anul trecut a primit 120 de lei. Acest lucru înseamnă o creștere de peste 7%.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Un cadru didactic corector la Evaluarea Națională ia 12 lei pe o lucrare, în timp ce lucrarea unui elev de la Bacalaureat valorează 15 lei, ceea ce înseamnă un leu în plus față de anul trecut.

De asemenea, indemnizația pentru un președinte de comisie de evaluare la Bacalaureat, în centre de evaluare cu peste 750 de candidați, poate ajunge până la 2.354 de lei, scrie edupedu.ro

Ministrul Educației, Ligia Deca, a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care afirmă că va lupta pentru ca profesia de cadru didactic să fie una respectată, inclusiv din punct de vedere financiar.

Sumele aferente celorlalte concursuri sau examene se pot găsi AICI.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close