Antena 3 CNN Actualitate Educație Contestații la Evaluarea Națională: Cum se depun și care este procedura de rezolvare a contestațiilor

Contestații la Evaluarea Națională: Cum se depun și care este procedura de rezolvare a contestațiilor

Evaluarea Naţională, la care s-au înscris peste 170.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, a început luni cu proba scrisă de Limba şi literatura Română.

Contestații la Evaluarea Națională: Cum se depun și care este procedura de rezolvare a contestațiilor
de S.T.    |    15 Iun 2020   •   11:20

După afişarea rezultatelor de la Evaluarea Naţională, candidaţii nemulţumiţi de notele primite pot face constestaţii.

Sesiunea se deschide la ora 16 pe 22 iunie şi durează până pe 23 iunie la ora 12.

Elevii pot depune contestații online

Noutatea acestui an consta în depunerea acestor contestaţii şi online, potrivit regulilor modificate de Ministerul Educaţiei.

Candidații care depun sau transmit prin mijloace electronice contestații completează, semnează și depun sau transmit prin mijloace electronice o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

În cazul candidatului minor, declarația-tip este semnată și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestuia, prevede OMEN 4.248 din 13-05-2020.

Nereguli la Evaluarea Națională 2020

Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziția celor interesați o linie TELVERDE - 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naționale.

Numărul va fi disponibil în perioada 15 – 18 iunie, între orele 8:00 - 16:00, iar vineri, 19 iunie, între orele 8:00 -14:00.

Barem română Evaluare Națională 2020. Cum se notează subiectele la română la Evaluarea Națională 2020

Media obținută la Evaluarea Naţională de la finalul clasei a VIII-a este un criteriu esențial pentru admiterea în învățământul liceal.

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

 

×
Subiecte în articol: Evaluare naţională contestatii
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close