Antena 3 CNN Actualitate Educație România, gazda ”Dare to Learn”, cel mai mare eveniment european pentru profesori

România, gazda ”Dare to Learn”, cel mai mare eveniment european pentru profesori

Schimbare majoră în sistemul românesc de învăţământ. Ţara noastră va găzdui cel mai mare eveniment din Europa - Dare to Learn - conceput ca un program de formare dedicat cadrelor didactice, dar şi părinţilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Apr 2024   •   18:25

Participanţii vor avea ocazia de a prelua cele mai moderne metode de învățare, ajustate în funcţie de nevoile fiecărui elev.

Summitul de la București va reuni peste 20 de specialişti din lumea educaţiei care vor dezvălui strategii inedite de învăţare, cu ajutorul inteligenței artificiale.

Evenimentul ”Dare to Learn”, organizat în Capitală, promite să pună bazele unei noi metode de predare care va revoluționa învățământul românesc.

”A se vulnerabiliza și a recunoaște că nu știe că trebuie să învețe, că trebuie să evolueze îl pune, din păcate, într-o situație vulnerabilă față de ceilalți. Ori, ce vrem noi să încurajăm prin această mișcare este să îndrăznim să învățăm”, a declarat Radu Szekely, președintele Fundației ”Dare to learn”.

”Dare to learn” a fost conceput ca un program de formare la care sunt așteptați peste 4.000 de participanți.

Evenimentul e dedicat cadrelor didactice, experților din învățământ, precum și specialiștilor din instituțiile locale și actorilor guvernamentali.

”Să schimbăm paradigma de la educație la învățare, de la un proces extern la unul intern. Și am vrea ca, măcar într-o parte din comunitățile din România, pentru că nu vrem să vorbim doar de școli, să adoptăm modele noi prin care să generăm învățare nu doar la copii, dar și la adulți”, mai spune Radu Szekely.

Evenimentul anului în educație va reuni peste 20 de specialiști locali și internaționali care își propun să dezvăluie cele mai noi metode și practici de învățare.

Prima ediție a evenimentului ”Dare to learn” se va desfășura timp de două zile, pe 25 și 26 octombrie, la Romexpo.

×
Subiecte în articol: dare to learn Radu Szekely
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close