Antena 3 CNN Actualitate Educație Directoarea şcolii din Mitoc a obţinut categoria D a permisului pentru a putea conduce microbuzul şcolar

Directoarea şcolii din Mitoc a obţinut categoria D a permisului pentru a putea conduce microbuzul şcolar

Directoarea şcolii din comuna Mitoc, judeţul Botoşani, a obţinut categoria D a permisului de conducere pentru a putea conduce microbuzul şcolar şi a scuti zeci de elevi să meargă pe jos până la şcoală.

Directoarea şcolii din Mitoc a obţinut categoria D a permisului pentru a putea conduce microbuzul şcolar
Sursa foto: monitorulbt.ro
de Alin Tarnovschi    |    14 Sep 2021   •   10:37

Daniela Maricica Pleşca, directoarea şcolii din comuna Mitoc, a făcut şcoala de şoferi şi a obţinut categoria D a permisului de conducere doar pentru a putea conduce microbuzul şcolar.

Ideea directoarei a venit după ce primăria, care deţine microbuzul şcolar, nu a reuşit să angajeze niciun şofer care să îi poată transporta pe elevii din localităţile din apropiere.

Din această cauză, elevii din localitatea Horia au fost nevoiţi să meargă pe jos, cinci kilometri dus şi alţi cinci kilometri la întors, zilnic, pentru a ajunge la şcoală.

Pentru a venit în ajutorul elevilor, directoarea a făcut şcoala de şoferi şi apoi a reuşit să obţină categoria D a permisului care îi permite acum să conducă microbuzul şcolar.

"Doamna director mai conduce şi îi mulţumim pe această cale. Dumneaei a văzut că tot nu vine niciun şofer, a dat de permis ca să putem aduce copiii de la Horia, care sunt la peste cinci kilometri distanţă. Dimineaţa face două drumuri, la amiază două drumuri. Mai sunt cazuri când copiii vin cu familia, cu căruţa", a declarat Ioan Galiţ, primarul comunei Mitoc pentru jurnaliştii de la monitorulbt.ro.

Şcoala, culegere de probleme - campanie Antena 3. Elevii care merg kilometri pe jos pentru o şansă la educaţie

Din nefericire, directoarea şcolii nu poate face însă acest lucru în fiecare zi, aşa că elevii sunt nevoiţi să se descurce cum pot.

×
Subiecte în articol: Mitoc Botoșani
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close