Antena 3 CNN Actualitate Educație Ce se întâmplă dacă un elev primeşte un rezultat pozitiv la testul rapid de COVID-19. Ministrul Sănătăţii a oferit explicaţii

Ce se întâmplă dacă un elev primeşte un rezultat pozitiv la testul rapid de COVID-19. Ministrul Sănătăţii a oferit explicaţii

Pandemia nu a dispărut din România, iar copiii trebuie să revină la școală. Condițiile în care se va întâmpla acest lucru, dacă vor fi sau nu testați, continuă să reprezinte un subiect sensibil. Ministrul Sănătății a oferit totuși câteva asigurări.

Ce se întâmplă dacă un elev primeşte un rezultat pozitiv la testul rapid de COVID-19. Ministrul Sănătăţii a oferit explicaţii
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    29 Apr 2021   •   15:09

Elevii care vor prezenta simptome specifice infecției cu COVID-19 când se află la școală vor fi testați cu ajutorul unor teste rapide antigen, prin exudat naso-faringian.

În teorie, se cochetează și cu posibilitatea testării din salivă, dar nu avem nicio asigurare în acest sens.

Despre testele din salivă, specialiştii INSP au informat că “rezultatul pozitiv al unui test în salivă necesită confirmare prin retestare, fie prin metoda Real Time PCR, fie prin retestare rapid antigenică“.

Pe marginea acestui subiect, ministrul Ioana Mihăilă a făcut în această săptămână mai multe declarații. 

”Urmează ca împreună cu Ministerul Educaţiei să luăm decizia de oportunitate a testării din salivă pentru elevii care merg la şcoală”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă a mai spus că împreună cu ministerul Educației și INSP se va decide ceea ce urmează să se facă în privința testării elevilor în șoli.

“Avem o comunicare bună cu Ministerul Educaţiei, noi am cerut un punct de vedere la Institutul Naţional de Sănătate Publică, punct de vedere care este legat de temele pe care le-am discutat cu ministrul Educaţiei, iar concluziile sunt că testarea cu teste rapide antigen clasice prin exudatul nazo-faringian mai rămâne opţiune pentru copiii care merg la şcoală.

În ceea ce privește alte măsuri pentru prevenire infectării cu noul coronavirus în clase, ministrul a atras atenția asupra recomandărilor din partea INSP.

Este vorba de purtarea obligatorie a măștii, aerisirea și păstrarea distanței fizice. Legat de revenirea în clasă în proporție de 100% a elevilor din clasele terminale, răspunsul Ioanei Mihăilă nu a fost unul foarte clar.

 „În momentul acesta suntem în curs de a discuta cu Ministerul Educaţiei legat de aceste aspecte. Când vom avea ordinul comun al celor două ministere, vom avea şi forma finală. Cât de curând, probabil că astăzi sau mâine va fi redactată forma finală, urmând să fie publicat”, a spus ea.

×
Subiecte în articol: COVID-19 test salivă şcoală
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close