Antena 3 CNN Actualitate Educație Ei sunt elevii din Târgu-Jiu care au obţinut 10 pe linie la Bacalaureat 2023. Vor să studieze şi să profeseze în ţară | Ce cariere îşi doresc

Ei sunt elevii din Târgu-Jiu care au obţinut 10 pe linie la Bacalaureat 2023. Vor să studieze şi să profeseze în ţară | Ce cariere îşi doresc

Doi elevi din Gorj au reușit 10 pe linie examenul de Bacalaureat 2023. Cei doi sunt absolvenți ai Colegiului Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu. Unul dintre ei este olimpic la Fizică, obținând anul trecut medalia de argint la etapa naţională.

Ei sunt elevii din Târgu-Jiu care au obţinut 10 pe linie la Bacalaureat 2023. Vor să studieze şi să profeseze în ţară | Ce cariere îşi doresc
Sursa foto: Facebook, Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu Târgu-Jiu
de Gabriela Mladin    |    04 Iul 2023   •   14:37

Alexia și Ștefan sunt decarii bacalaureatului din acest an din Târgu Jiu și amândoi au învățat la Colegiul Tudor Vladimirescu, cea mai afectată școală de cutremurele din februarie din Gorj. 

Fac parte din generația zguduită în ultimii ani de pandemie, cutremure și greve, dar au reușit să se adune și să obțină note maxime la probele de bacalaureat din acest an.

Sunt elevii de 10 care susțin că fără sacrificii și efort suplimentar nu există succes. Sunt încrezători în viitorul lor în România, așa că au decis să studieze și să profeseze în țară. 

Citeşte şi: O tânără din Buzău, olimpică naţională, admisă de drept la Medicină, vinde roșii la tarabă, în Piața Centrală

Alexia vrea să ajungă profesor de limba română. Ştefan vrea să ajungă medic. Și el a decis să studieze în România și să rămână în ţară.

Citeşte şi: Ea este Mera, singura elevă din județul Botoșani care a obținut 10 la Bacalaureat. Ce carieră își dorește, alături de sora geamănă

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Spun că materia din clasă nu este suficientă și, pentru rezultate bune, trebuie să muncești mult individual. Nu vor să intre în politică, dar au regrete privind strategiile educaționale adoptate în ultimii ani. Cei doi elevi de 10 se cunosc de la grădinița.

În afara celor doi, alt coleg, Alexandru Bratu, a obținut la Bacalaureatul olimpicilor nota 10. Multiplu medaliat la competiții naționale și internaționale, Mihai este cel mai bun olimpic al României din toate timpurile la disciplina Lingvistică, șef de promoție cu 10 pe linie și cetățean de onoare al Municipiului Târgu Jiu.

Citeşte şi: "Îi încurajăm să fie mai buni" | Un preot din Botoşani oferă burse din cutia milei, copiilor cu cele mai mari note

"Alexia Elena Ciopănoiu – sensibilă, extraordinar de talentată, creativă, olimpică națională la limba și literatura română, dedicată mereu școlii sale, iubită de colegi și admirată în egală măsură de profesori, eleva noastră de 10.

Alexandru Ștefan Ișfan – olimpic internațional la fizică, elev de 10 dintotdeauna, pasionat de cunoaștere, extraordinar de inteligent, apreciat de o școală întreagă, viitor medic de excepție”, spun reprezentanții liceului.

 

 

×
Subiecte în articol: Târgu Jiu Gorj Bacalaureat medii de 10
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close