Antena 3 CNN Actualitate Educație Elevii, revoltați de ministrul indecis cu privire la scenariile de întors la școală: ”Noi am cerut predictibilitate”

Elevii, revoltați de ministrul indecis cu privire la scenariile de întors la școală: ”Noi am cerut predictibilitate”

Elevii sunt revoltați din cauza declarațiilor date de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit cărora noul an școlar va începe cu prezență fizică, dar nu este exclusă reintroducerea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ, în funcție de rata de incidență.

Elevii, revoltați de ministrul indecis cu privire la scenariile de întors la școală: ”Noi am cerut predictibilitate”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    04 Aug 2021   •   16:57

”Noi am cerut predictibilitate încă de acum câteva zile, când încă nu știam cum va începe anul școlar viitor, și am cerut să nu mai fim puși în situația ingrată în care am fost puși în septembrie anul trecut, atunci când nu știam sigur, cu câteva zile înainte de începerea școlii cum ne vom întoarce în bănci. Era o rumoare totală și în rândul elevilor și în rândul profesorilor și al părinților.

Acum cred că decizia ar trebui să fie luată cu celeritate de către autorități și cred că Ministerul Educației, alături de Ministerul Sănătății și de celelalte autorități competente, ar trebui să ia o decizie până la sfârșitul lunii august, astfel încât să știm foarte clar situația cu care ne vom confrunta la începutul anului școlar.

Sper că ne vom întoarce fizic la școală, așa cum este și normal și cum ne-am obișnuit în fiecare an școlar, mai puțin anul trecut când a fost atipic, dar cu siguranță că nu trebuie să neglijăm situațiile la nivel local, iar deciziile specifice privind ratele de infectare din anumite localități ar trebui să fie luate descentralizat, în niciun caz să se închidă toate școlile, așa cum s-a întâmplat anul trecut”, a declarat Silviu Morcan, membru în Consiliul Național al Elevilor.

Acesta a precizat că săptămâna viitoare Consiliul Național al Elevilor are programată o întâlnire cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, unde se vor diacuta detaliile despre începerea noului an școlar.

"Am dreptul să fiu optimist, că vom putea începe şcoala cu prezenţă fizică"

Ministrul Educaţiei s-a întâlnit, miercuri, cu asociaţiile de părinţi, pentru a discuta despre modul în care va începe şcoala. Sorin Cîmpeanu a anunţat ieri, că elevii se vor întoarce în bănci.

Ministrul spune că este optimist că anul școlar va începe în condiții normale, cu prezența fizică în bănci a elevilor care vor respecta toate regulile impuse de pandemia de COVID-19, dar nu exclude varianta reintroducerii scenariilor.

”În calitate de ministru, trebuie să dau dovadă de responsabilitate şi să iau în calcul şi varianta pe care nu ne-o dorim, de a utilza din nou aceste scenarii. Deci trebuie să le avem în vigoare pentru a fi utilizabile, dacă va fi nevoie, dar sperăm că nu va fi nevoie de aceste scenarii”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

×
Subiecte în articol: elevi şcoală
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close