Antena 3 CNN Actualitate Educație EVALUARE NAŢIONALĂ 2016. Azi a avut loc prima probă din cadrul simulărilor

EVALUARE NAŢIONALĂ 2016. Azi a avut loc prima probă din cadrul simulărilor

EVALUARE NAŢIONALĂ 2016. Azi a avut loc prima probă din cadrul simulărilor
Sursa foto: Foto: Freeimages.com / tim & annette
07 Dec 2015   •   17:29
EVALUARE NAŢIONALĂ 2016. Astazi a avut loc prima proba din cadrul simularilor organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean din Iaşi, cu subiectele la limba română. La data de 9 decembrie, tot de la ora 9:00, elevii vor fi evaluati la Matematica.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2016. La primul subiect elevii au primit un fragment dintr-o poezie de Mircea Ivanescu, intitulata "Dans de iarna". Subiectul a avut cinci cerinte, cum ar fi identificarea unor sinonime sau analizarea modului in care au fost utilizate semnele de punctuatie.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2016. La al doilea subiect, plecand de la aceeasi poezie, elevii au trebuit sa realizeze o compunere de 120 - 500 de cuvinte, cu alte cinci cerinte, printre care si cea de a motiva de ce creatia literara apartine genului liric.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2016. La al treilea subiect au primit, la prima vedere, un articol din revista National Geographic, din 2012, semnat de Robert Kunzig, intitulat "O lume fara viata", ce abordeaza subiecte precum poluarea si efectele acesteia. Si aici elevilor li se solicita sa rezolve cinci cerinte. Elevii au spus ca ultimul subiect a fost foarte dificil, scrie bzi.ro.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close