Antena 3 CNN Actualitate Educație EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Începe simularea probelor scrise de la Evaluarea Naţională

EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Începe simularea probelor scrise de la Evaluarea Naţională

EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Începe simularea probelor scrise de la Evaluarea Naţională
de S.T.    |    05 Mar 2018   •   08:27

EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, luni, marţi şi miercuri, la nivel naţional, simularea Evaluării Naţionale, la care sunt aşteptaţi să participe cei aproape 180.000 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a la începutul anului şcolar 2017 - 2018.

Conform calendarului, luni are loc proba de Limba şi literatura română, marţi - proba la Matematică, iar miercuri - cea de Limba şi literatura maternă.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Comunicarea rezultatelor este prevăzută pentru data de 16 martie.

PROBE LA EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018. „Probele încep la ora 9.00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev”, a precizat Ministerul Educaţiei Naţionale, într-un comunicat.

PROBE LA EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018. Subiectele sunt elaborate de specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi parcurse până la această dată.

Potrivit comunicatului, corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. MEN precizează că obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close