Antena 3 CNN Actualitate Educație Reacția Gabrielei Firea în scandalul drogurilor din școli: "Trebuie să fim realiști și să nu închidem ochii"

Reacția Gabrielei Firea în scandalul drogurilor din școli: "Trebuie să fim realiști și să nu închidem ochii"

Gabriela Firea, Ministrul Familiei, a reacționat în scandalul traficului de droguri din școlile din România. Mesajul său a fost publicat pe pagina de Facebook.

Reacția Gabrielei Firea în scandalul drogurilor din școli: "Trebuie să fim realiști și să nu închidem ochii"
Sursa foto: Facebook | Gabriela Firea
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mar 2023   •   09:43

Ministrul Familiei a reacționat în cazul situației în care în școlile din România se face trafic de droguri. Mesajul transmis a fost publicat pe pagina sa de Facebook. De asemenea, Gabriela Firea a participat la o serie de dezbateri cu privire la legile educației.

"Viitorul copiilor noștri este, de fapt, viitorul tuturor, viitorul societății în general. Educația copiilor noștri trebuie să fie prioritatea tuturor: autorități, cadre didactice și părinți.

Am spus cât se poate de clar că trebuie să fim cu toții realiști și să nu închidem ochii la niciuna dintre problemele societății. De exemplu, subiectul sensibil al consumului de substanțe interzise în școli.

Citește și: Gabriela Firea, ministrul Familiei, noi proiecte pentru susţinerea natalităţii în România

Este un subiect greu, dureros, care este însă extrem de real și necesită atenție ridicată imediată. Elevii au nevoie să le fie prezentate programe prin care să fie informați despre toate riscurile consumului de droguri. Doar când vor cunoaște cu adevărat ce înseamnă consumul de droguri și unde poate ajunge un om care îi cade pradă, vor putea singuri să-i excludă din grupurile lor pe cei care vin în școală cu astfel de substanțe, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close