Antena 3 CNN Actualitate Educație Industria jocurilor de noroc, pierderi uriașe din cauza pandemiei de coronavirus

Industria jocurilor de noroc, pierderi uriașe din cauza pandemiei de coronavirus

Pandemia loveşte năprasnic şi în industria jocurilor de noroc din România, domeniu care aduce importante sume de bani la bugetul statului. Redeschise în luna iunie, sălile de jocuri de noroc şi de pariuri înregistrează pierderi masive de la o lună la alta.

Industria jocurilor de noroc, pierderi uriașe din cauza pandemiei de coronavirus
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    26 Aug 2020   •   15:15

Oricât s-au străduit administratorii să se adapteze noilor reguli COVID-19, participanţii sunt tot mai puţini şi mai săraci. În primele şase luni ale anului,timp în care România a trecut şi prin blocajul generat de starea de urgenţă ca urmare a pandemiei de coronavirus, pierderile înregistrate au fost uriaşe, peste 40 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019.

Clienții sunt nemulțumiți de regulile impuse 

Programul redus este un alt factor care afectează grav activitatea, ştiut fiind faptul că salile de jocuri de noroc sunt frecventate cel mai mult în timpul nopţii. La ora 24, însă, acestea se închid.

În toată ţara sunt peste 80 de mii de aparate de jocuri de noroc. 20 la suta din venitul pe care îl genereaza unul singur ajunge la stat. Administratori spun că o mare parte din ele vor fi închise şi ca urmare, taxele vor scădea drastic.

Angajaţii reprezintă o altă problemă extrem de sensibilă. Pe lângă activitatea obişnuită ei asigură acum şi respectarea regulilor COVID în interiorul sălilor. Peste 90 la suta dintre ei sunt tineri, iar numărul acesta va fi diminuat drastic.

Industria jocurilor de noroc din România are peste 40 de mii de angajaţi şi aduce anual la bugetul statului sute de milioane de euro.

Industria jocurilor de noroc, pierderi uriașe

×
Subiecte în articol: jocuri de noroc
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close