Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministrul Educaţiei: Evaluarea Naţională începe în 15 iunie

Ministrul Educaţiei: Evaluarea Naţională începe în 15 iunie

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a făcut precizări în legătură cu încheierea anului şcolar.

Ministrul Educaţiei: Evaluarea Naţională începe în 15 iunie
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    27 Apr 2020   •   16:30

În ceeea ce priveşte reluarea activităţilor în cadrul unităţilor de învăţământ, elevii din clasele a 8-a, a 12-a şi a 13-a, anii de final de ciclu profesional şi liceal, pot reveni pe data de 2 iunie doar pentru 2 săptămâni. Se vor realiza în această perioadă numai activităţi de pregătire şi consiliere pentru examenele naţionale.

Pentru elevii care au probleme de sănătate sau au în familie persoane cu risc de îmbolnăvire, prezenţa la şcoală va fi opţională şi decizia va fi a părinţilor. Pregătirea lor va fi în mod online.

Evaluarea naţională şi bacalaureatul se vor susţine în conformitate cu noua programă şi respectând calendarele comunicate deja.

Evaluarea Naţională începe din 15 iunie, iar examenul de bacalaureat începe cu probele scrise pe 22 iunie şi va continua cu probele pentru competenţe. Calendarul acestora va fi comunicat ulterior.

Examenele susţinute de cadrele didactice, de titularizare, definitivat – se vor desfăşura cu respectarea măsurilor de siguranţă şi ministerul va comunica modalitatea de susţinere şi calendarul.

„Vă asigur că se vor lua toate măsurile de siguranţă pentru a evita orice risc de îmbolnăvire”, a spus ministrul Educației.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close