Antena 3 CNN Actualitate Educație Peste 143 de milioane de euro alocaţi pentru campusurile studenţeşti. Anunţul Ministerului Educaţiei

Peste 143 de milioane de euro alocaţi pentru campusurile studenţeşti. Anunţul Ministerului Educaţiei

Peste 143 de milioane de euro vor fi alocaţi pentru apelul de proiecte privind construcţia infrastructurii universitare pentru campusurile studenţeşti, a anunţat joi Ministerul Educaţiei.

Peste 143 de milioane de euro alocaţi pentru campusurile studenţeşti. Anunţul Ministerului Educaţiei
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iul 2023   •   19:13

Potrivit Ministerului Educaţiei, investiţia vizează construirea de spaţii de recreere şi lectură (5.020 de locuri construite), de cantine (3.500 de locuri construite), dar şi de cămine (4.600 de locuri construite).

"Cel puţin 40% din numărul locurilor construite vor fi rezervate pentru studenţii din medii defavorizate", susţine Ministerul Educaţiei.



Totodată, Ministerul Educaţiei a anunţat şi alocarea a peste 116 de milioane de euro pentru apelul de proiecte privind modernizarea infrastructurii universitare "pentru un spaţiu academic echitabil".

Astfel, vor fi modernizate spaţii de recreere şi lectură (14.500 de locuri modernizate), cantine (3.125 de locuri modernizate), cămine (14.530 de locuri modernizate). 

Citeşte şi: Elevii care primesc 5.000 de lei de la stat. Anunţul Ministerului Educaţiei

 

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close