Antena 3 CNN Actualitate Educație Drama sfâșietoare a unui copil afgan de 5 ani, care și-a găsit moartea în Anglia, după ce familia sa a reușit să fugă din Kabul

Drama sfâșietoare a unui copil afgan de 5 ani, care și-a găsit moartea în Anglia, după ce familia sa a reușit să fugă din Kabul

Un copil afgan de cinci ani, al cărui tată a lucra la Ambasada Britanică din Kabul, a murit în Anglia, la Sheffield, după ce familia sa a plecat din țara controlată în prezent de talibani, anunță presa din Regatul Unit.

Drama sfâșietoare a unui copil afgan de 5 ani, care și-a găsit moartea în Anglia, după ce familia sa a reușit să fugă din Kabul
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Aug 2021   •   19:10

Drama s-a petrecut miercuri după-amiază, în jurul orei locale 14.30, când micuțul Mohammed Monib Majeedi scruta lumea privind în jos, de la etajul nouă al camerei de la OYO Metropolitan Hotel.

La un moment dat, a căzut pe geam iar precipitarea de la înălțimea de 21 de metri i-a fost fatală copilului.

Mohammed stătea la hotel împreună cu mama sa, Shekiba, cu tatăl său, Omar Majeedi și cu alți doi frați și două surori.

Familia sosise în Anglia în urmă cu câteva săptămâni, precauție care a ferit-o de scenele terifiante din ultimele zile, de pe aeroportul din Kabul, unde mii de afgani încă încearcă să părăsească țara.

Drama, favorizată de o fereastră defectă

Fereastra pe care a căzut copilul n-ar fi trebuit să se deschidă mai mult de 5 centimetri însă, conform Daily Mail, se pare că era defectă.

Astfel, geamul s-a deschis suficient pentru ca micuțul Mohammed să cadă prin deschizătură pe betonul parcării situate nouă etaje mai jos.

Mama sa a fost martoră la tragedie și a țipat "salvați-mi fiul!", menționează sursa citată.

După incident, inspectori ai Departamentului guvernamental pentru siguranță și sănătate au început să verifice ferestrele hotelului.

În urma verificărilor, au constatat că cel puțin încă o fereastră se deschidea pe o distanță de aproape jumătate de metru.

Hotelul unde și-a găsit sfârșitul Mohammed Majeedi este cămin temporar pentru aproximativ 11 familii afgane care au ajutat guvernul și armata britanică în timpul operațiunilor din Afganistan.

Tatăl nu era acasă în momentul fatal

Daily Mail mai precizează că, la ora la care copilul a căzut pe fereastră, tatăl său era la lucru în oraș.

Jawed Jamal Akhtar, un intepret afgan care locuiește în același hotel și care a însoțit-o pe mama copilului la spital, povestește că tatăl victimei a ajuns acolo distrus de durere, plângând.

"După ce băiatul a căzut, mama a strigat 'vă rog, salvați-mi copilul'. Însă era mort deja", spune el.

Akhatr a precizat că după tragicul eveniment, a verificat geamurile din camera sa, constatând că acestea se deschid doar cinci centimetri.

Familia Majeedi primește în prezent consiliere de specialitate, indică Daily Mail.

Foto: Hotelul unde s-a petrecut tragedia

×
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close