Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministrul Educației: Elevii pot da examenul de Bacalaureat chiar dacă au febră

Ministrul Educației: Elevii pot da examenul de Bacalaureat chiar dacă au febră

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că elevii absolvenți de liceu pot da examenul de Bacalaureat în prima sesiune, chiar dacă unii dintre ei ar avea febră. Nu la fel s-ar întâmpla și în cazul elevilor mai mici, care dau Evaluarea Națională.

Ministrul Educației: Elevii pot da examenul de Bacalaureat chiar dacă au febră
Sursa foto: Hepta
29 Mai 2020   •   23:34

„Metodologia de Bacalaureat prevede posibilitatea de a susține examenul în condiții speciale. Pentru Evaluarea Națională nu există posibilitatea aceasta. Condiții speciale înseamnă că pot da examenul în spital sau la domiciliu, cu o comisie specială. E o măsură care s-a aplicat și în anii trecuți”, a spus Anisie, într-o intervenție la Digi 24.

Monica Anisie a explicat că părinții trebuie să ceară comisiei județene de Bacalaureat susținerea examenului în condiții speciale, iar comisia județeană face cerere la minister, la comisia națională, care o aprobă.

În cazul în care un elev află în ziua examenului că nu poate intra în sală, poate da examenul cu subiectul de rezervă, după încheierea examenului din ziua respectivă, a mai spus ministrului Educației.

×
Subiecte în articol: Monica Anisie
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close