Antena 3 CNN Actualitate Educație Ore remediale în vacanţă pentru a recupera ce s-a pierdut în şcoala online

Ore remediale în vacanţă pentru a recupera ce s-a pierdut în şcoala online

Cu ajutorul orelor remediale, elevii din gimnaziu au putut recupera materia de anul trecut. Profesori au făcut în vacanţă ore cu cei mici.

Ore remediale în vacanţă pentru a recupera ce s-a pierdut în şcoala online
Sursa foto: Hepta
de Melania Al-Majali    |    25 Aug 2021   •   15:26

Şcoala online i-a făcut pe mulţi dintre elevi să nu mai aprofundeze materia. Scopul orelor remediale este tocmai acela de a recupera materia.

"Lucrăm diferenţiat. Luăm fiecare copil de acolo de unde este, asta este o preocupare a noastră şi la întâlnirile noastre cu colegii, mereu asta ne dorim", a spus Daniela Niste, directoare la Şcoala Gimnazială "Cornel Regman", Daneş.

Iniţial programul era destinat doar copiilor care nu au avut acces la şcoală online, sau au trecut prin situaţii de risc educaţional. Acum însă, acest program este disponibil tuturor celor care doresc.

Mai sunt 20 de zile până la începerea noului an şcolar. Deşi aceste ore au fost extrem de benefice pentru copiii care au învăţat în mediul online din cauza pandemiei, nu toate şcolile din ţară au avut astfel de cursuri în timpul vacanţei de vară.

Începutul de an şcolar va fi o provocare pentru profesori şi elevi deopotrivă dat fiind că nu foarte mulţi copii au participat la aceste ore remediale.

Proiectul se va finaliza în luna septembrie, când va avea loc o evaluare a celor care au participat.

 

×
Subiecte în articol: ore remediale scoala online vacanţă elevi
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close