Antena 3 CNN Actualitate Educație Părinții cer măști medicinale gratuite pentru elevi, după interzicerea celor textile în școli

Părinții cer măști medicinale gratuite pentru elevi, după interzicerea celor textile în școli

După ce ministrul Educației a anunțat că interzice măștile textile, copiii vor purta numai măști medicinale, care presupun costuri suplimentare. Federația părinților cere ca aceste costuri să fie suportate de minister.

Părinții cer măști medicinale gratuite pentru elevi, după interzicerea celor textile în școli
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    25 Aug 2021   •   18:38

Secretarul general al Federației Asociațiilor de Părinți, Gabriel Chicioreanu, a transmis că organizația este de acord cu noua măsură, cu condiția ca măștile medicinale să fie furnizate de autorități, pentru a ajuta familiile cu o situație financiară mai precară.

„Este nevoie de susținerea familiilor prin achiziția acestor măști de către unitățile școlare sau de către autoritățile locale și puse la dispoziția copiilor la intrarea în sălile de clasă. Cu atât mai mult cu cât un copil are nevoie de două măști zilnic (...) o astfel de mască mai multe de trei-patru ore nu poate fi purtată. 

Suntem de acord cu această decizie, având în vedere că pe piață au apărut și măști din materiale textile care nu oferă siguranță la transmiterea Sars-Cov2.”, a declarat Gabriel Chicioreanu la Antena 3.

×
Subiecte în articol: măşti parinti elevi
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close