Antena 3 CNN Actualitate Educație Cum vor fi punctaţi elevii care au scris la Bac altă formulă decât "de bună seamă". Anunţul făcut de Ligia Deca

Cum vor fi punctaţi elevii care au scris la Bac altă formulă decât "de bună seamă". Anunţul făcut de Ligia Deca

Ministerul Educaţiei a emis o hotărâre, marţi dimineaţă, prin care a decis ce se va întâmpla cu lucrările de la bacalaureat ale elevilor care au folosit alte sintagme decât "de bună seamă", cea cuprinsă în barem.

Cum vor fi punctaţi elevii care au scris la Bac altă formulă decât "de bună seamă". Anunţul făcut de Ligia Deca
Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea
de Georgiana Adam    |    27 Iun 2023   •   11:46

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că marți dimineața a fost trimisă o notă în centrele de evaluare, astfel încât să fie punctate și alte sinonime ale sintagmei "de bună seamă" de la proba de Limba și literatura română a Bacalaureatului 2023.

"Am văzut și noi discuțiile din spațiul public și am discutat și cu cei implicați în organizarea examenului. 

Pentru o corectură unitară, a fost transmisă o notă în toate centrele zonale de evaluare ce conține clarificări referitoare la punctarea și altor sinonime în afara cuvântului "desigur" care este menționat în barem și clarificări vizavi și de modul în care se face evaluarea, ați văzut că acolo erau punctaje asociate unor anumite elemente, în așa fel încât toată lumea să urmeze același mod de corectură, să nu avem diferențe", a declarat Ligia Deca.

Potrivit acesteia, nota a fost transmisă marți dimineața "și cred că va fi în avantajul elevilor să avem această abordare unitară".

"Cred că baremul de notare de multe ori lasă loc pentru interpretare și este normal să fie așa, mai ales la Limba română, însă acolo unde apar întrebări în spațiul public și discuții legitime putem interveni cu clarificări, așa cum s-a întâmplat acum", a mai spus ministrul Educației.


 

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close