Antena 3 CNN Actualitate Educație "Este strigător la cer" | Revolta părinţilor care stau la coadă pentru a prinde un loc pentru copii la programul "Şcoala după şcoală"

"Este strigător la cer" | Revolta părinţilor care stau la coadă pentru a prinde un loc pentru copii la programul "Şcoala după şcoală"

Părinţii şi-au strigat revolta pe reţelele sociale după ce au fost nevoiți să stea la coadă, în această seară, pentru a prinde un loc pentru copii la programul "Şcoala după şcoală", organizat de ministerul Educaţiei şi Primăria Capitalei.

"Este strigător la cer" | Revolta părinţilor care stau la coadă pentru a prinde un loc pentru copii la programul "Şcoala după şcoală"
Sursa foto: Facebook Aida Costea
de Claudia Popovici    |    05 Oct 2023   •   23:24

S-a întâmplat la școala numărul 51 din Sectorul 2, Bucureşti, acolo unde pentru a prinde un loc la programul "Şcoala după şcoală", părinţii au fost nevoiţi să stea la coadă încă de la ora 18:00.

Totul pentru că dosarul pentru program de anul acesta nu a primit avizul Inspectoratului școlar, şi potrivit părinților, locurile au fost reduse.

În acest context, părinţii s-au revoltat pe reţelele sociale şi cer de urgență intervenţia autorităţilor. 

"Domnule primar, mergeți la școala 51 să vedeți coada formată din seara asta, pentru înscrierea de mâine din programul SDS (n.r Şcoala după şcoală). Este strigător la cer ce se întâmplă..și asta doar pentru că direcțiunea școlii a limitat iar, fără temei juridic, numărul de copii la 12 pentru o grupă. Coada este deja de la ora 18", spune o mamă revoltată pe Facebook.

La postare au reacţionat şi alți părinți care au spus:

"Această decizie s-a luat în consiliul de administrație al școlii. Unde erau părinții când s-a aprobat o asemenea inepție?",

"Ruşine directoarei!!! Școala a început de 3 săptămâni! Ce-ați făcut până acum? Suntem în secolul 21! Rușine!

"Dosarul pentru programul Școală după școală de anul acesta nu a primit avizul Inspectoratului școlar. S-a trimis o nouă solicitare, si au așteptat răspuns. A durat ceva pana au rezolvat", sunt doar câteva din reacțiile părinților la postare. 

Alți părinți acuză consiliul de administraţie care nu a informat şi votat corespunzător pentru a nu se ajunge la aceste situaţii.

"Aveți niște reprezentanți ai părinților în consiliul de administrație. Aceștia au fost aleși de dumneavoastră şi au responsabilitatea de a va informa despre subiectele ce vor fi votate in ședințele de CA.

Primarul nu are cum să vină să controleze ce votează fiecare unitate de învățământ din sector şi nici nu are asemenea atribuții. Faceți plângere împreună cu toți părinții care sunt în aceeași situație la conducerea scolii şi cereți un nou vot", mai spune cineva. 

×
Subiecte în articol: parinti şcoală after school
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close