Antena 3 Actualitate Educație Schimbări în Educație. Ministrul Pavel Năstase anunță un nou tip de Bacalaureat

Schimbări în Educație. Ministrul Pavel Năstase anunță un nou tip de Bacalaureat

de M.Z.    |    28 Mai 2017   •   08:51
Schimbări în Educație. Ministrul Pavel Năstase anunță un nou tip de Bacalaureat
Sursa foto: Foto: gov.ro

Noua lege a Educaţiei, care va fi gata în 2018, va aduce un nou tip de bacalaureat pentru elevii care termină 12 clase, potrivit unei televiziuni de știri.

Ministrul Educației, Pavel Năstase, a declarat că se gândeşte ca în noua lege să introducă un alt tip de bacalaureat pentru elevii de la liceele tehnologice. Aceştia vor putea opta pentru un bacalaureat tehnic, iar probele să fie din materiile pe care le studiază.

„Dorim ca în noua lege să prevedem un bacalaureat diferențiat, astfel încât să oferim posibilitatea tinerilor care urmează învățământul profesional și tehnic să aibă acces la un bacalaureat pe profilul acesta. În felul acesta, cred eu, că învățământul profesional și tehnic va deveni mai atractiv și vom rezolva o problemă foarte acută în momentul de față: criza forței de muncă, mai ales în calificările de bază, cum ar fi instalator, tâmplar sau electrician”, a declarat Pavel Nastase.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close