Antena 3 CNN Actualitate Educație Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2023 începe miercuri, cu peste 33.900 de candidați înscriși

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2023 începe miercuri, cu peste 33.900 de candidați înscriși

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2023 începe miercuri, 16 august, cu peste 33.900 de candidați înscriși.

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2023 începe miercuri, cu peste 33.900 de candidați înscriși
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Aug 2023   •   14:35

Peste 33.900 de candidaţi s-au înscris în vederea susținerii examenului național de Bacalaureat 2023, în a doua sesiune organizată în acest an.

Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 22.600 de candidați provin din promoţia anului 2023, iar aproximativ 11.300 de candidați sunt din promoţiile anterioare, anunță Ministerul Educației.

Probele de evaluare a competențelor (lingvistice și digitale) au fost echivalate/recunoscute în perioada 7 - 11 august.

Probele scrise se vor desfășura în 137 de centre de examen, după următorul calendar:

  • 16 august: Limba și literatura română - proba E.a)
  • 17 august: Proba obligatorie a profilului -proba E.c)
  • 18 august: Proba la alegere a profilului și specializării - proba E.d)
  • 21 august: Limba și literatura maternă - proba E.b).

Citește și: Probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, evaluate digital

Probele scrise încep la ora 09:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 08:30.

"Afișarea primelor rezultate, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - GDPR), va avea loc în data de 25 august (până la ora 12:00).

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, atât în format standard/letric, cât și electronic.

În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (26 - 28 august), vor fi comunicate în data de 29 august”, a mai transmis Ministerul Educației.

Sălile de examen, dotate cu camere de supraveghere

Ministerul Educației menționează că toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe sau poșete.

De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice tip de lucrări: manuale, dicționare, notițe sau însemnări, precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (telefoane sau tablete).

În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane.

Drept urmare, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Nota minimă de promovare - pentru fiecare probă - este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puțin 6 (șase).

De asemenea, probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2023, sesiunea august-septembrie, vor fi evaluate digital.

"Precizăm că, începând cu această sesiune a examenului național de Bacalaureat, Ministerul Educației generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaților.

Acest proces nu implică schimbări în ceea ce privește criteriile de evaluare/baremele și tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat”, se arată în finalul comunicatului Ministerului, potrivit Mediafax.

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close