Antena 3 CNN Actualitate Educație Simulare Bacalaureat 2024. Modele de subiecte pentru proba de Matematică

Simulare Bacalaureat 2024. Modele de subiecte pentru proba de Matematică

Elevii de liceu vor susține simularea națională pentru examenul de Bacalaureat 2024 în luna martie. Iată modele de subiecte pentru proba de Matematică.

Simulare Bacalaureat 2024. Modele de subiecte pentru proba de Matematică
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Feb 2024   •   23:00

Elevii claselor a XII-a și a XIII-a seral/frecvență redusă vor susține simularea examenului de Bacalaureat 2024 în luna martie.

Prima probă este cea la Limba și literatura română, stabilită pentru data de 4 martie.

În continuare, elevii de clasa a XII-a, respectiv clasa a XIII-a, vor susține proba obligatorie a profilului, pe 5 martie, apoi proba la alegere a profilului şi specializării, pe data de 6 martie.

Ultima probă va fi cea Limba şi literatura maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale, stabilită pentru data de 7 martie 2024.

În GALERIA FOTO puteți găsi modele de subiecte la Matematică pentru simulare Bacalaureat 2024. Aceste subiecte au fost primite de elevii din Ilfov, în cadrul simulărilor organizate la nivel județean.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Astfel, elevii care vor susține proba la Matematică sunt cei de la specializările: mate-info, științele naturii, pedagogic și tehnologic.

Subiectele la Matematică pentru simulare Bacalaureat 2024

La Matematică, la simularea examenului de Bacalaureat 2024, elevii au de rezolvat trei subiecte.

La Matematică, profil mate-info, pentru simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2023—2024, este valabilă programa aprobată prin Ordinul ministrului educației naționale nr. 4.430/2014 privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat național — 2015, cu modificările și completările ulterioare, din care sunt exceptate mai multe conținuturi.

La Matematică, științele naturii, Pentru simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2023—2024, este valabilă programa aprobată prin Ordinul ministrului educației naționale nr. 4.430/2014, cu modificările și completările ulterioare, din care sunt exceptate, de asemenea, mai multe conținuturi.

Lista conținuturilor eliminate din programa pentru simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2024 poate fi descărcată AICI.

Până acum, elevii din mai multe zone ale țării au susținut, la nivel județean, simularea pentru examenul de Bacalaureat 2024.

Simularea la nivel național va avea loc în perioada 4-7 martie, urmând ca rezultatele să fie comunicate pe 15 martie.

Desfășurarea probelor scrise pentru simulare Bacalaureat 2024

Probele din cadrul simulării naționale a examenului de Bacalaureat încep la ora 09:00, iar accesul elevilor în sală este permis până la ora 08:30.

Totodată, repartizarea elevilor pe săli se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică.

Elevii au la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele primite pentru simularea examenului de Bacalaureat 2024, timpul fiind calculat începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor.

Notele obținute la simularea examenului de Bacalaureat 2024 nu vor fi trecute în catalog, ci vor fi discutate împreună cu profesorii de la clasă, astfel încât elevii să înțeleagă cât de pregătiți sunt pentru examenul care va avea loc în vară.

Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Calendar simulare Bacalaureat 2024

  • 4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
  • 15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor

Calendar examen Bacalaureat 2024, prima sesiune

  • 1 iulie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 2 iulie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 4 iulie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 5 iulie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close