Antena 3 CNN Actualitate Educație Situație halucinantă la ultima probă examenului de Bacalaureat într-un liceu din Vaslui. Ce i s-a întâmplat unei eleve în timpul examenului

Situație halucinantă la ultima probă examenului de Bacalaureat într-un liceu din Vaslui. Ce i s-a întâmplat unei eleve în timpul examenului

O absolventă de liceu din Bârlad susține ultima probă a bacalaureatului pe patul de spital, după ce la primele două probe a leșinat în sala de examen, de unde a fost luată de ambulanță și dusă la unitatea de primiri urgențe a unității medicale din oraș.

Situație halucinantă la ultima probă examenului de Bacalaureat într-un liceu din Vaslui. Ce i s-a întâmplat unei eleve în timpul examenului
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Iun 2018   •   14:03

Oficialii Inspectoratului Școlar Vaslui susțin că eleva era cunoscută cu această problemă cauzată, cel mai probabil, de emoții, și cu care s-a confruntat, de altfel, pe toată perioada celor patru ani de liceu.

Situație inedită la bacalaureat în județul Vaslui, acolo unde o elevă a ajuns să susțină ultima probă a examenului pe patul de spital din cauza emoțiilor. Absolventa de clasa a XII-a a dat și primele două probe ale bacalaureatului tot în unitatea medicală din Bârlad, însă după ce, inițial, a încercat să rezolve subiectele la română și istorie în sala de examen a centrului unde fusese repartizată, ca și ceilalți colegii ai săi.

Numai că, la ambele discipline, i s-a făcut rău și a leșinat, fiind nevoie de intervenția unei ambulanțe, care a transportat-o la spital. Pentru a nu risca să se ajungă în aceeași situație și la a treia probă a bacalaureatului, eleva a solicitat să o susțină direct pe patul de spital, unde a rămas internată încă de miercuri, din timpul examenului la istorie.

”Într-adevăr, este o situație mai specială, cu care nu ne-am mai confruntat până acum. Problema elevei era cunoscută la nivelul cabinetului medical al unității de învățământ unde a învățat în cei patru ani de liceu. De aceea, ceea ce s-a întâmplat luni și miercuri, în timpul examenului, nu era ceva deosebit, din păcate, pentru adolescentă. Însă, părinții puteau să prevină situația, trebuiau să se gândească, să o ducă din timp la control medical, să se asigure că starea de sănătate a fiicei lor nu este așa precară”, a declarat, joi, pentru Libertatea inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Gabriela Plăcintă.

 

×
Subiecte în articol: BACALAUREAT 2018
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close