Antena 3 CNN Actualitate Educație Elevii ar putea intra într-o vacanță prelungită de o lună. Cîmpeanu: "Toate variantele sunt deschise, dacă nu ne vaccinăm"

Elevii ar putea intra într-o vacanță prelungită de o lună. Cîmpeanu: "Toate variantele sunt deschise, dacă nu ne vaccinăm"

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, nu exclude ca săptămâna de vacanță în care intră toți elevii începând de luni să fie prelungită până la o lună, din cauza exploziei infecțiilor de coronavirus.

Elevii ar putea intra într-o vacanță prelungită de o lună. Cîmpeanu: "Toate variantele sunt deschise, dacă nu ne vaccinăm"
Sursa foto: gov.ro
de Milena Niță    |    20 Oct 2021   •   16:00

Şeful de la Educaţie a spus miercuri, înainte să meargă la Cotroceni, că toate variantele sunt deschise, pentru a se putea evita şcoala on-line.

"Toate variantele sunt deschise în condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinăm", a precizat ministrul Cîmpeanu.

Dacă vor fi suspendate și alte activități, în interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor și cadrelor didactice, "susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologică extrem de gravă", afirmă ministrul interimar al Educației.

În această seara, de la ora 17:30, preşedintele Klaus Iohannis a convocat o ședință cu responsabilii implicați în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri "clare și restrictive". 

La ședință vor participa prim-ministrul Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății, Attila Cseke, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, anunță Administrația Prezidențială și ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu.

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu vacanţă vaccin
Parteneri
A crescut vârsta de pensionare. Zeci de mii de români sunt afectaţi
x close