Antena 3 CNN Actualitate Educație O elevă din Bacău a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Limba Germană

O elevă din Bacău a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Limba Germană

Teodora Smintanca-Strugariu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național "Vasile Alecsandri" din Bacău, s-a clasat pe primul loc și a obținut Medalia de aur la Olimpiada Internațională de Limba Germană - o competiție extrem de puternică la care au participat elevi din 57 state.

O elevă din Bacău a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Limba Germană
Sursa foto: Sorin Cîmpeanu/ Facebook
de Silvia Preda    |    07 Aug 2022   •   13:30

Teodora a obținut 100/100 puncte, precizează ministrul Educației Sorin Cîmpeanu pe Facebook.

Echipa României a participat cu doi elevi la nivelul B2, cel mai înalt din concurs. Olimpiada Internațională de Limba Germană este un concurs în care premiile se acordă în sistemul competiților sportive: un singur loc I (medalie de aur), un loc II și un loc III pe fiecare nivel de organizare: A2, B1 şi B2.

"Teodora a înregistrat o premieră, această fiind singură medalie de aur obținută de România în istoria Olimpiadei Internaționale de limba germană. Felicitări și colegului de echipă al Teodorei, Matei Florescu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu" din București! Felicitări doamnei profesor Silvia Socolescu (Colegiul Național “Traian” din Drobeta Turnu-Severin), care i-a pregătit la lotul național și i-a însoțit în Germania.

Teodora Smintanca-Strugariu a înregistrat o premieră

Rezultatul de excepție se datorează în egală măsură şi profesorilor din şcolile în care învață cei doi olimpici, iar recunoştinţa şi mulțumirile mele se îndreaptă şi către ei. Felicitări doamna profesor Ingrid Irascu!

Este o mare bucurie să pot felicita lotul olimpic al României pentru performanță obținută anul acesta la Hamburg, să-i pot felicita și să le pot mulțumi profesorilor și părinților!”, a scris ministrul.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close