Antena 3 CNN Actualitate Educație Titularizare 2023. Cum se desfăşoară proba scrisă şi ce reguli trebuie să respecte candidaţii

Titularizare 2023. Cum se desfăşoară proba scrisă şi ce reguli trebuie să respecte candidaţii

Potrivit calendarului aprobat de către Ministerul Educaţiei, proba scrisă la Titularizare 2023 are loc pe data de 12 iulie.

Titularizare 2023. Cum se desfăşoară proba scrisă şi ce reguli trebuie să respecte candidaţii
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iul 2023   •   20:00

Pentru a se angaja într-o şcoală pe perioadă nedeterminată, profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 la proba scrisă de la Titularizare 2023.

Totodată, pentru a deveni suplinitori, candidaţii care susţin proba scrisă de la Titularizare 2023, trebuie să obţină nota 5.

Transmiterea plicurilor cu subiecte de la examenul de Titularizare în sălile de concurs se realizează de către președinte și secretarul comisiei din centrul de concurs sau de membrii desemnați de președintele comisiei din centrul de concurs.

Candidații care nu sunt prezenți în sală în momentul deschiderii plicului cu subiecte de la examenul de Titularizare 2023 pierd dreptul de a mai susține proba scrisă.

Cum se desfăşoară proba scrisă de la Titularizare 2023 şi ce reguli trebuie să respecte candidatul

Potrivit calendarului aprobat de către Ministerul Educaţiei, proba scrisă la Titularizare 2023 va avea loc pe data de 12 iulie.

Candidații care s-au înscris la concursul național de Titularizare 2023 vor susține doar proba scrisă, nu și inspecția la clasă.

Proba scrisă la Titularizare 2023 începe la ora 9:00, iar candidații vor fi prezenți în sala de examen, cel mai devreme la orele 7.00 și cel mai târziu la orele 8.00.

Citeşte şi: Greva profesorilor măreşte salariile preoţilor. Cum e posibil

Candidații care nu sunt prezenți în sală înainte de a fi deschis plicul cu subiecte de la examenul de Titularizare 2023 nu mai pot susține proba scrisă, potrivit metodologiei.

După primirea subiectelor de concurs de către candidați, durata de redactare a lucrărilor este de 4 ore, timp ce poate fi depășit cu 1-2 ore numai de către candidații cu deficiențe grave.

Conform Ministerului Educației, concursul de Titularizare în învățământul preuniversitar, în sesiunea 2023, constă într-o probă scrisă pe baza programelor specifice aprobate de Ministerul Educaţiei, fără inspecția la clasă.

Titularizare 2023. Redactarea lucrărilor la proba scrisă

Pentru redactarea lucrărilor la proba scrisă la Titularizare 2023 se folosește cerneală de culoare albastră sau pix cu pastă de culoare albastră.

Potrivit metodologiei, desenele se pot face doar cu creionul negru.

În toate sălile de concurs vor fi instalate camere audio-video de supraveghere.

Un candidat poate opta pentru repartizare doar în județele sau in municipiul București în care a depus dosar de inscriere conform Calendarului.

Model de subiect Titularizare 2023

Ministerul Educaţiei a publicat modelele de subiecte pentru Titularizare 2023, în vederea pregătiri din timp a candidaţilor.

Astfel, candidaţii au la dispoziţie mai multe modele de subiecte pentru proba scrisă de la Titularizare 2023.

Model subiect la Limba Română de la Titularizare 2023

Barem de corectare subiect la Limba Română de la Titularizare 2023

Calendarul concursului pentru Titularizare 2023

Proba scrisă de la Titularizare 2023 are loc pe 12 iulie, potrivit calendarului publicat în Monitorul Oficial.

Etapele de angajare ale concursului naţional se încheie pe 23 august 2023.

În ceea ce priveşte comunicare rezultatelor iniţiale, acestea au ca termen data de 18 iulie 2023.

În perioada 18-19 iulie 2023, are loc înregistrarea contestaţiilor la inspectoratele şcolare şi transmiterea acestora la centrele de evaluare.

Transmiterea contestațiilor la inspectoratele școlare se poate realiza și electronic (scanat), prin poștă electronică, la adresa de e-mail indicată de inspectoratele școlare, în data de 18 iulie 2023 și în data de 19 iulie 2023 până la ora 12:00.

×
Subiecte în articol: Titularizare 2023
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close