Antena 3 CNN Actualitate Educație Vești excelente pentru elevii din România. Vor sta mai puține ore la școală! Ce prevede noua lege

Vești excelente pentru elevii din România. Vor sta mai puține ore la școală! Ce prevede noua lege

Vești excelente pentru elevii din România. Vor sta mai puține ore la școală! Ce prevede noua lege
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de S.T.    |    22 Oct 2019   •   21:25

Plenul Senatului a adoptat un proiect legislativ care vizează reglementarea numărului de ore la clasă, în funcţie de vârstă, şi introducerea unor sesiuni de pregătire a personalului didactic asupra problemelor legate de violenţa psihologică - bullying, în vederea dobândirii de competenţe în identificarea acestora şi a capacităţii de aplicare a unor strategii educaţionale potrivite.

Măsura completează modernizarea programei prin regândirea bugetului de timp alocat învăţării, din perspectiva implicaţiilor pe care le au planurile-cadru de învăţământ şi conţinutul curricular al programelor şcolare, dar şi practicile didactice asupra timpului personal al elevilor, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Una dintre modificările la proiectul iniţiat de senatori PSD prevede că „numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru de învăţământ este în medie de 20 de ore pe săptămână la învăţământul primar, în medie de 25 de ore pe săptămână la învăţământul gimnazial şi în medie de 30 de ore pe săptămână la învăţământul liceal. Aceste ore sunt alocate atât pentru predare şi evaluare, cât şi pentru învăţarea în clasă, asistată de cadrul didactic, a conţinuturilor predate”, este una dintre modificările aduse proiectului iniţiat de senatori de la PSD.

Senatul este Cameră decizională.

×
Subiecte în articol: Senat elevi ore clasa personal
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close